Κυριακή, 03/03/2024 | 20:51

Σύλληψη Στέφανου Ξενάκη: Το χειρότερο σενάριο για τον πετυχημένο συγγραφέα είναι γεγονός

1056 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2023, 7:08 μμ | 0 σχόλια

Για ακάλυπτες επιταγές συνελήφθη ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Στέφανος Ξενάκης. Ο Ξενάκης, που έκανε… πάταγο με το best seller του, «το Δώρο» το 2018, το οποίο μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και 11 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, φέρεται να εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της. Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Το χειρότερο σενάριο
Ο Στέφανος Ξενάκης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αφού αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας για να εκτίσει την ποινή του! Ο συγγραφέας πριν τη σύλληψή του ζούσε στην Αθήνα και έγινε διάσημος με το πρώτο του βιβλίο «Το Δώρο», το 2018, που έγινε #1 Bestseller στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες.

 

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο: «εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το “Ναι, μπορώ”, ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη δημοτικού κιόλας. Είναι περήφανος πατέρας δύο κοριτσιών 11 και 13 χρονών, της Αύρας και της Αίνειας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και MBA στο Manchester Business School. Εργάστηκε με επιτυχία ως στέλεχος κι επιχειρηματίας στο χώρο της Διαφήμισης από το 1993 έως το 2015. Έκτοτε ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη».

ΠΗΓΗ-φώτο: instanews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα