Δευτέρα, 20/05/2024 | 05:54

Πρέβεζα: Θετική γνώμη του υπουργείου για δημοπράτηση “Βελτίωση αγροτικής οδού Τ.Κ Χειμαδιού Δήμου Πρέβεζας”

303 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/03/2023, 5:34 μμ | 0 σχόλια

Την θετική γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί η κατασκευή του έργου “Βελτίωση αγροτικής οδού Τ.Κ Χειμαδιού Δήμου Πρέβεζας για την πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” εξέφρασε η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με αυτή την απόφαση ανοίγει άμεσα ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 499.500 ευρώ το οποίο εντάχθηκε μετά από πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Πρέβεζας και περιλαμβάνει την κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με υποχρεωτική την ασφαλτόστρωση ή την τσιμεντόστρωση.
Στο πλαίσιο της δράσης, είναι δυνατή και η χρηματοδότηση εργασιών σε υφιστάμενες αγροτικές οδούς, όπως η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τους ή η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής όμβριων υδάτων, τοιχία αντιστήριξης κ.ά.).
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή του Χειμαδιού και ότι για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη το ουσιαστικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη του αγροτικού τομέα του Δήμου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα