Τρίτη, 25/06/2024 | 08:08

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την 25η Μαρτίου

229 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2023, 5:52 μμ | 0 σχόλια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 αναφέρει: 

 

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, ημέρας έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στον τούρκικο ζυγό, υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, εκπέμπει ηχηρά μηνύματα πίστης, εθνικής υπερηφάνειας, ομόνοιας και ελπίδας.

 

Ο ηρωικός αγώνας των προγόνων μας ενάντια στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, βασισμένος στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου, αποτέλεσε ένα εγχείρημα που στην αρχή φαινόταν καταδικασμένο σε αποτυχία, που όμως τελικά οδήγησε το Έθνος στο θαύμα και στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

 

Τιμούμε τις θυσίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και εορτάζουμε την εθνική μας αναγέννηση, στον απόηχο του συλλογικού τραύματος από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κάνει το μήνυμα του Αγώνα του 1821 ακόμα πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο.

 

Με έμπνευση και κίνητρο, την αυταπάρνηση, την ενότητα, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη των προγόνων μας, και τον άσβεστο πόθο τους για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, οφείλουμε να αλλάξουμε πρακτικές και νοοτροπίες που μας πληγώνουν, και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει η Πατρίδα μας, και ιδίως οι νέες και οι νέοι του τόπου μας.

 

Χρόνια Πολλά !!!»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα