Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:48

Κατώτατος μισθός: Στα 780 ευρώ με αύξηση 9,4% – Από την 1η Απριλίου η εφαρμογή

219 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2023, 11:08 πμ | 0 σχόλια

Αύξηση 9,4% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται πλέον στα 780 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση προχωρά στην 3η διαδοχική αύξηση από 1η Απριλίου και πως θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 που ήταν το 2019.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι από το 2019 έχουν προστεθεί 3 επιπλέον μισθοί αυξάνοντας το εισόδημα 600.000 εργαζομένων.

Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

«Δεν έχω αυταπάτες ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές και η νέα αύξηση προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα, κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα. Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία γενναία αύξηση του βασικού μισθού, γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα