Κυριακή, 26/05/2024 | 02:36

Ιωάννινα :Διακριβώθηκε η εγκληματική δράση σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μεταλλικών αντικειμένων

259 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/03/2023, 12:15 μμ | 0 σχόλια

Διακριβώθηκε η εγκληματική δράση σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στα Ιωάννινα 

Ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) μέλη της και εξιχνιάστηκαν (6) κλοπές 

Στις 50.000 ευρώ περίπου εκτιμάται η συνολική αξία των κλοπιμαίων 

Διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων η εγκληματική δράση σπείρας ημεδαπών, που ενέχεται σε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων. 

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (5) ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών μεταλλικών αντικειμένων (σωλήνες χαλκού, αλουμίνια, εργαλεία κτλ.) και την περαιτέρω διάθεσή τους, που αφαιρούσαν από αποθήκες επιχειρήσεων ή οικοπέδων, όπου εισέρχονταν με διάρρηξη της περίφραξης ή της πόρτας εισόδου. 

Η χρονική περίοδος της εγκληματικής τους δραστηριότητας τοποθετείται κατά το δίμηνο Δεκεμβρίου 2022 – Ιανουαρίου 2023, εντός του οποίου προέβησαν με τον παραπάνω τρόπο στη διάπραξη (6) συνολικά κλοπών, ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.  

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων ένα  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα