Σάββατο, 15/06/2024 | 11:56

Δήμος Ιωαννιτών: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για έργα στην Περίβλεπτο και την Καστρίτσα

204 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/03/2023, 1:12 μμ | 0 σχόλια

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση δύο νέων έργων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Το πρώτο έργο αφορά στη βελτίωση και τη συντήρηση υποδομών και κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Περιβλέπτου με προϋπολογισμό 170 χιλιάδες ευρώ.
Επικεντρώνεται στην διαμόρφωση οικοπέδου όπου βρίσκεται το κτίριο που λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται εργασίες στερέωσης, επισκευής και συντήρησης. Το κτίριο έχει εμβαδό στο ισόγειο 150,30τμ. και στο υπόγειο 30,00τμ.
Επίσης προβλέπεται πλακόστρωση τμήματος του περιβάλλοντα χώρου με φυσικές χονδρόπλακες καθώς και επισκευή τμήματος της περίφραξης αυτού με κατασκευή τοιχείου από σκυρόδεμα.
Στο κτίριο θα γίνει καθαίρεση της στέγης, κατασκευή καινούργιας, καθαίρεση της ξύλινης οροφής και κατασκευή νέας ξύλινης.
Οι όψεις του κτιρίου θα επισκευαστούν με γνώμονα την τήρηση της αρχικής τους μορφής.
Εσωτερικά αφού καθαιρεθούν οι εγκαταστάσεις (ηλεκτρικές, υδραυλικές κλπ) θα γίνει διαμόρφωση των χώρων και νέες εγκαταστάσεις δικτύων.
Το δεύτερο έργο αφορά στη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου) στην Κοινότητα Καστρίτσας.


Ο προυπολογισμός ανέρχεται στις 85 χιλιάδες ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης του γηπέδου.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη:
• Ανακαινίζονται πλήρως τα αποδυτήρια των ομάδων, γηπεδούχων και φιλοξενούμενων, με την εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την επίστρωση πλακιδίων, νέο επίχρισμα τοιχοποιίας, χρωματισμούς, υδραυλική εγκατάσταση και είδη υγιεινής στα WC
• Τμήμα του χώρου της αποθήκης προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για την ορθή διαμόρφωση επιπλέον απαιτούμενου χώρου αποδυτηρίων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών, θα δημιουργηθεί χώρος WC και λουτρού στα αποδυτήρια των διαιτητών.
• Όλοι οι χώροι θα επιχριστούν, στην οροφή θα κατασκευαστεί ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ενώ θα αντικατασταθούν όλα τα εσωτερικά κουφώματα.
• Οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων και την κατασκευή επιχρισμάτων σε όλες τις εξωτερικές όψεις, καθώς και χρωματισμών
• Στις στέγες των κτιρίων προβλέπονται υδρορροές για την διοχέτευση των ομβρίων και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα για τις ανάγκες των χρηστών.
• Για την για ψύξη/θέρμανση των χώρων τοποθετούνται τρείς κλιματιστικές μονάδες.
• Από την έξοδο των αποδυτηρίων μέχρι και την είσοδο στον αθλητικό χώρο, θα κατασκευαστεί περίφραξη μεταλλική ύψους 2,5μ από κοιλοδοκούς και πλέγμα, για προστασία παικτών και διαιτητών και την ασφαλή τους είσοδο και έξοδο από το γήπεδο
Επίσης προβλέπεται η αποπεράτωση εργασιών στους χώρους κάτω από τις κερκίδες όπως και η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα