Κυριακή, 26/05/2024 | 00:40

Ανδρέας Κτενάς: «Αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και προβάλλουμε τον πολιτισμό μας»

274 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/03/2023, 12:43 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και προβάλλουμε τον πολιτισμό μας» -Ανδρέας Μελέτη για αρχιτεκτονικό φωτισμό 5 μνημείων της Λευκάδας

Πέντε (5) σημαντικά μνημεία της Παλαιάς Πόλης, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, πρόκειται να αποκτήσουν αρχιτεκτονικό φωτισμό προκειμένου να αναδειχτούν και να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.

Η σχετική Σύμβαση για την εκπόνηση «Αρχιτεκτονικής Μελέτης Ηλεκτροφωτισμού Μνημείων Παλαιάς Πόλης Λευκάδας» υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, έχει προϋπολογισμό 30.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το αποθεματικό (ΚΑΠ) της Π.Ε. Λευκάδας και αφορά στην ανάδειξη, μέσω κατάλληλου αρχιτεκτονικού φωτισμού των προσόψεων και του περιβάλλοντος χώρου, των παρακάτω μνημείων, τα οποία κρίθηκαν ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Λευκάδας:
Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στο άκρο του κεντρικού πεζοδρόμου
Ι.Ν. Ευαγγελίστριας (Μητρόπολη),
Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου, στην κεντρική αγορά,
Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, στην πλατεία «Μαρκά», και
Ι.Ν. Παναγίας των Ξένων, παραπλεύρως της πλατείας «Μαρκά».

 

«Σταθεροί στην στρατηγική μας επιλογή να αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας, προχωράμε σε μία ακόμα σημαντική παρέμβαση, όπου αξιοποιούμε το φως ως αρχιτεκτονικό εργαλείο. Χρηματοδοτούμε με 30.000 ευρώ από το αποθεματικό της Π.Ε. Λευκάδας ειδική μελέτη, ώστε 5 σημαντικά μνημεία – τοπόσημα της παλαιάς πόλης της Λευκάδας να αποκτήσουν κατάλληλο τεχνητό φωτισμό, που θα βελτιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα, τόσο των ίδιων των μνημείων, όσο και του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι δεν μιλάμε για απλές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με κάποια φωτιστικά σώματα. Μιλάμε για εξειδικευμένη μελέτη, ώστε ο τεχνητός φωτισμός να αναδεικνύει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη, χωρίς να επιβαρύνει ή να αλλοιώνει την όψη ή το περιβάλλον του κάθε μνημείου» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα