Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:25

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεκαπέντε νέες απολύσεις στο εργοστάσιο της FOPPEN

911 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2023, 9:48 πμ | 1 σχόλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Νέες απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο (επεξεργασίας και συσκευασίας σολωμού) της  FOPPEN.

   Την προηγούμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου,την ημέρα των ερωτευμένων,η εργοδοσία της επιχείρησης επέλεξε να πεί χρόνια πολλά  στο προσωπικό της ανακοινώνοντας 15 νέες απολύσεις,εργάτες και εργάτριες που εργάζονταν με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας.

   Η εργοδοσία έχει στα σκαριά να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε νέο γύρο απολύσεων με πρόσχημα, πάντα, την μειωμένη παραγωγή.Στην προσπάθεια της να χρυσώσει το χάπι,την προηγούμενη εβδομάδα κατά την προσφιλή τακτική της, την ημέρα της ΤσικνοΠέμπτης οργάνωσε ≤πάρτυ≥ στο εργοστάσιο με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργατών  και να μασκαρέψει τις τεράστιες ευθύνες της για το ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες φτώχειας,ανέχειας,ακρίβειας δε διστάζει να πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο τόσους εργάτες και εργάτριες.Προχωράει με ακάθεκτους ρυθμούς στην υλοποίηση του σχεδιασμού της  για να διασφαλίσει τα κέρδη της και να μην έχει χασούρα αυτή την περίοδο.

   Οι εργάτες όμως που παράγουν με την εργασία και τον ιδρώτα τους  όλον αυτόν τον αμύθητο πλούτο ποτέ δεν είδαν να αυξάνονται οι μισθοί και τα δικαιώματά τους όταν το προηγούμενο διάστημα η επιχείρηση είχε αυξημένη παραγωγή.Αντίθετα είδαν την εντατικοποίηση της δουλειάς και την εκμετάλλευση να χτυπάνε κόκκινο,είδαν να εργάζονται ως επί το πλείστον με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας ή με προγράμματα από τον ΟΑΕΔ.

   Φαίνεται ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά ότι είτε σε φάση ανάκαμψης είτε σε φάση κρίσης οι εργαζόμενοι γίνονται τα γνωστά υποζύγια και πληρώνουν το μάρμαρο με γνώμονα πάντα τις απαιτήσεις των βιομηχάνων,των επιχειρηματικών ομίλων που αξιοποιούν στον έπακρο το νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

   Οι εργάτες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους ≤πάρτυ≥,έχουν ανάγκη από μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα,έχουν ανάγκη από αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα,από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,από επαρκή μέτρα ασφαλείας,προστασίας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.Επίσης χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα από τον ύποπτο και ύπουλο ρόλο της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που τόσο καιρό κωφεύει και παρά τις καταγγελίες μας για απολύσεις στο εργοστάσιο δεν έχει βγάλει άχνα.Αυτή την απαράδεκτη στάση κρατούν οι θιασώτες του κοινωνικού διαλόγου,του αφηγήματος περι ≤αντοχών της οικονομίας≥,της ≤κοινωνικής συνοχής≥.

 

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις εργατών μέχρι σήμερα.Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις εργασίας σε συμβάσης αορίστου χρόνου.

   Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  καλεί τους εργάτες της επιχείρησης και του κλάδου να δηλώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους,να μη συμβιβαστούν με τις 2μηνες-3μηνες συμβάσεις και να συσπειρωθούν στο Σωματείο. Με τη συλλογική και οργανωμένη πάλη μας να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς.Να κόψουμε την όρεξη της εργοδοσίας που ετοιμάζει νέο κύμα απολύσεων.

Κανένας συνάδελφος,καμία συναδέλφισσα να μη διστάσουν να έρθουν σε επικοινωνία με το Σωματείο στα τηλέφωνα επικοινωνίας׃ 6974873035-6944720832.

1 σχόλιο για “ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεκαπέντε νέες απολύσεις στο εργοστάσιο της FOPPEN”

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    πόσους έχει προσλάβει ενδιαμέσως μαστορια;μπαρουφες για να δημιουργήσετε εντυπώσεις

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα