Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:59

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Μνημείο Ζαλόγγου

284 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/02/2023, 12:23 μμ | 0 σχόλια

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου κ. Νίκο Θεοδωρίδη συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γεώργιο Διδασκάλου και την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων κα Αμαλία Ανδρουλιδάκη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το σπουδαίο μνημείο του Ζαλόγγου του γλύπτη Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στο Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα του μνημείου και του χώρου γενικότερα.  

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η ανάγκη εκπόνησης μελέτης αντικεραυνικής προστασίας του μνημείου και η κατασκευή νέας αντικεραυνικής προστασίας, καθώς και η ανάγκη διενέργειας  διερευνητικής αυτοψίας ώστε να ξεκινήσει άμεσα  η συντήρηση μνημείου  και η αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκληθεί στις κεφαλές των δυο μεγαλύτερων μορφών του μνημείου,  για να προλάβουμε περαιτέρω φθορά και πιθανόν διάβρωση. Τέλος, συζητήθηκε  το θέμα της πρόσβασης στο χώρο του μνημείου.

Ο Γενικός Γραμματέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που παρευρίσκονταν στη συνάντηση έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και διαβεβαίωσαν ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα δρομολογηθούν τα παραπάνω, καθώς η σημασία του μνημείου, το οποίο ανακηρύχθηκε Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2021, είναι μεγάλη. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα