Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:08

Π.Ε. Λευκάδας: 21 & 22 Φεβρουαρίου 2023 η νέα διανομή ΤΕΒΑ

228 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2023, 12:18 μμ | 0 σχόλια

Νέα διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης σε ευάλωτες οικογένειες δικαιούχους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας το διήμερο Τρίτη 21/2/2023 και Τετάρτη 22/2/2023, από τις 10.00 έως τις 14.00 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας

 

«Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα πραγματοποιούμε δεύτερη διανομή τροφίμων και υλικών, στο πλαίσιο του καινούργιου κύκλου του ΤΕΒΑ. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε επιλέξει σε αυτό τον νέο και αναβαθμισμένο κύκλο του προγράμματος, να γίνουν πιο συχνές διανομές, ώστε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους και πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, που πλήττονται περισσότερο.

 

Μία ακόμα σημαντική παράμετρος είναι ότι εστιάζουμε στους νέους ανθρώπους, προσφέροντάς τους στήριξη από την βρεφική τους ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους. Έτσι, το νέο μας πρόγραμμα ΤΕΒΑ περιλαμβάνει και τη διανομή βρεφικών και παιδικών ειδών, αλλά και vouchers υποστηρικτικής διδασκαλίας, εκμάθησης ξένων γλωσσών, λογοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση.

 

Επισημαίνεται, ότι απαιτείται μέριμνα εκ μέρους των ωφελουμένων (ιδίως πολυμελών οικογενειών) για τη μεταφορά των τροφίμων και των προϊόντων, που θα παραλάβουν, λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους.

 

!!! Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που ισχύουν (μάσκες, αποστάσεις, κλπ.) !!!

 

Η διάθεση ειδών στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα