Παρασκευή, 26/04/2024 | 19:53

Πρέβεζα-Δημοτικές εκλογές: Στο ίδιο ψηφοδέλτιο Νίτσας, Μπαϊλης, Ροπόκης και Βασίλης Ιωάννου;

567 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/02/2023, 9:25 πμ | 0 σχόλια

 

Αν και στην πολιτική αλλά και στην ίδια τη ζωή τίποτα δεν είναι θέσφατο, ποτέ μη λες ποτέ, εντούτοις στο παζλ των δημοτικών πραγμάτων στον Δήμο Πρέβεζας φαίνεται ότι κάποια κομμάτια του παζλ δεν κολλάνε.

Όλα δείχνουν ξεκάθαρα πια ότι δεν κολλάει η ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” και ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας με τον πρώην νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, που όμως κολλάει η παράταξη “Δημοτική Ανατροπή” και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Ροπόκης; Αυτή η πληροφορία κυοφορείται τις τελευταίες μέρες και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε πολιτικά στέκια της περιοχής μας.

Από την άλλη οι επαφές του Γιώργου Νίτσα με τον πρώην δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, ασφαλώς και είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση. Κοινός παρονομαστής των δύο ανδρών, ότι δεν επιθυμούν συνεργασία με τον Βασίλη Ιωάννου. Αυτή είναι η βάση και η αφετηρία στις συζητήσεις τους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες ωστόσο μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, έχει μπει πλαίσιο αρχών και θέσεων για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές.

Σαφώς και η μία συνεργασία -εάν και εφόσον είναι υπαρκτή- αυτή του Γιώργου Νίτσα και του Χρήστου Μπαίλη σε επίπεδο εκπροσώπων στο νυν δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας- εάν και εφόσον τους ακολουθήσουν όλοι οι δημοτικοί τους σύμβουλοι- παρουσιάζει μεγαλύτερη δυναμική. Από την Άλλη τη δική της δυναμική παρουσιάζει η άλλη συνεργασία-εάν και εφόσον υπάρξει-ανάμεσα στον Βαγγέλη Ροπόκη και τον Βασίλη Ιωάννου.

Υπάρχει ενδεχόμενο Γιώργος Νίτσας, Χρήστος Μπαίλης, Βαγγέλης Ροπόκης και Βασίλης Ιωάννου να βρεθούν στο ίδιο ψηφοδέλτιο; Ασφαλώς και όχι απαντάμε με σιγουριά, όμως στην πολιτική έχουμε δει πολλές ανατροπές και σε αυτό το ενδεχόμενο θα μιλάμε για την ανατροπή του… αιώνα.

Υπολογίζοντας με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” και ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δεν είχαν μαζί τους ούτε τον Χρήστο Μπαίλη, ούτε τον Βαγγέλη Ροπόκη (είχαν τα δικά τους “αντίπαλα” ψηφοδέλτια), ούτε τον Βασίλη Ιωάννου, κάτι που σημαίνει ότι ανεβαίνει η δυναμική σε ενδεχόμενη συνεργασία με τον Χρήστο Μπαίλη και συνεργάτες του.  Από την άλλη μιλάμε για τον συνδυασμό του Βαγγέλη Ροπόκη “Δημοτική Ανατροπή” που είχε τη δική της δυναμική, έχει χάσει με ανεξαρτητοποιήσεις δύο δημοτικούς συμβούλους και τον Βασίλη Ιωάννου του οποίου η δυναμική δεν μπορεί να υπολογιστεί αφού απουσιάζει χρόνια από τα δημοτικά πράγματα και δεν έχει  “δοκιμαστεί” σε εκλογική διαδικασία από το… 2006, δηλαδή 17 χρόνια πριν.

Έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι η συνεργασία στην αυτοδιοίκηση δεν έχει μόνο αθροιστικό χαρακτήρα, αλλά αποπνέει και δημιουργεί δυναμική. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι παραπάνω κάθε άλλο παρά με “κακό μάτι” βλέπουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, σημασία όμως έχει με τι μάτι το βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως, τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πρέβεζας. Κι όσο καθυστερεί δείχνει ότι δεν…ψήνεται για συνεργασία στα πρόσωπα των παραπάνω, αλλά είπαμε στην πολιτική τίποτα δεν είναι θέσφατο και ποτέ μη λες ποτέ.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα