Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:23

Ο Διονύσης Ζάχος παρουσιαστής του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2023, 10:07 πμ | 0 σχόλια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση των φετινών Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, με το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το Κομιτάτο Πρέβεζας να “χαρίζει” τη διοργάνωση στους καταστηματάρχες που το επιθυμούν τον “Κόκκινο Χορό” ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθούν στον κατεξοχήν Αποκριάτικο χορό. Όλη η Πρέβεζα λοιπόν γίνεται “Κόκκινος Χορός”.

Το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, το Καρναβάλι του Κομιτάτου γεμίζει την Πρέβεζα Αποκριά τις μικρές απόκριες την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή με την εκδήλωση “Μικρή Βενετία” στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας που ξεκινά ώρα 18.30 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου με την Εκδήλωση “Αποκριάτικος Γάμος” Σερενάτα-Καντάδα στην “Περιήγηση των Καρναβαλιστών”.

 

 

Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας Κορυφώνονται με την Μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με αφετηρία ώρα 18.30 (17.30 θα πρέπει να βρίσκονται οι οδηγοί των αρμάτων με τα άρματα των Γκρουπ) στη Λ.ειρήνης (στο ύψος που στεγάζονταν παλιότερα οι υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Πρέβεζας) και τερματισμό την παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Την Κυριακή και ώρα 19.00 γίνεται στο λιμάνι της Πρέβεζας, η τελετή λήξης του Καρναβαλιού, με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, με βαρκαρόλα, καλλιτεχνικά σχήματα και συναυλία.

Το Κομιτάτο επιστρέφει ξανά στους δρόμους και μαζί του επιστρέφει και ο παρουσιαστής του επί σειρά ετών Διονύσης Ζάχος. Ο γνωστός καλλιτέχνης -μίμος ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να καταπλήξει τα πλήθη και να μεταδώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, το κέφι, τη ζωντάνια, την φαντασία και την πολυχρωμία του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Είναι μία ακόμη δημόσια παράσταση του γνωστού καλλιτέχνη στην παραλία της Πρέβεζας που του απελευθερώνει το αποκριάτικο μπρίο του και απογειώνει τόσο τους χιλιάδες Καρναβαλιστές, όσο και τους χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν την παρέλαση.

Οι δρόμοι του Κομιτάτου με τον Διονύση Ζάχο, συναντιούνται ξανά, που αλλού, στους Αποκριάτικους δρόμους της Πρέβεζας, με μουσικές, τραγούδια, κομφετί και σερπαντίνες.

Ο Διονύσης Ζάχος λοιπόν προβάρει τα Αποκριάτικά του για τη μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ετοιμάζεται μαζί με το Κομιτάτο να καταπλήξουν τα πλήθη! Καλώς να ορίσει καλή διασκέδαση σε όλο τον κόσμο που θα ζήσει τη μεγάλη γιορτή!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα