Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:21

Μετωπική αριστερή παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας για την απεργία στην εκπαίδευση 15 Φεβρουαρίου

249 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2023, 7:35 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας

Αυτοί που σου διδάσκουν να πετάς, δεν θα παραμείνουν γονατιστοί!

Αγώνας διαρκείας τώρα για να μην περάσει η αξιολόγηση! Κάτω τα χέρια από τη μόνιμη και σταθερή εργασία! Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας τώρα!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

 Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή για το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή μας στην απεργία, την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους νέους συναδέλφους – στους οποίους επιβάλλεται με την απειλή της μη μονιμοποίησης η ατομική αξιολόγηση – και τη συλλογική μας στάση και απόφαση θα πρέπει να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στις αντιδραστικές και αυταρχικές αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ. Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή του επιθεωρητισμού στην εκπαίδευση «μετά από 41 χρόνια», κατά τη δήλωση της ίδιας της Υπουργού. Θα σταματήσουμε κάθε προσπάθεια επιβολής κλίματος αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα σχολεία και κατάργησης κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας.

Λίγες μέρες πριν, με μια εγκύκλιο, που υπογράφει ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, απειλούν κι εκφοβίζουν με κατάργηση του νόμου για το μισθολόγιο και την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη τους εκπαιδευτικούς που δεν θα αποδεχθούν να αξιολογηθούν ατομικά. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 εκτοξεύουν διαρκώς απειλές μέσω εγγράφων κι εγκυκλίων ότι η αντίστασή μας, η συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι πειθαρχικό παράπτωμα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συνάδελφοι έχουν δικαιωθεί. Είναι αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα στην απεργία-αποχή (ν. 1264) και γενικά στην απεργία συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Ακολουθούμε το παράδειγμα της Ευρώπης, που δονείται από μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες. Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι, στην Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, αγωνίζονται για να μπλοκάρουν τη μεταφορά των προσλήψεων των εκπαιδευτικών στους δήμους, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη λεηλασία σε μισθούς και συντάξεις, την ανελέητη ακρίβεια. Θα πρέπει να σηκώσουμε το γάντι στην επίθεση που δέχεται το βιοτικό μας επίπεδο και τα δικαιώματα και στην Ελλάδα, τη χώρα με την ακριβότερη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη βενζίνη και τις καλπάζουσες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης, παράλληλα με την ουσιαστική μείωση των μισθών μας εδώ και 15 χρόνια. 

Τον δρόμο δείχνουν οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις των καλλιτεχνών, για την κατάργηση του ΠΔ 85/2022, η μεγάλη 48ωρη και απόλυτα επιτυχημένη απεργία των ναυτεργατών για αυξήσεις μισθών και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ακινητοποίησε τα πλοία σε όλη την Ελλάδα, οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μουσείων, κλπ.

 

Καμιά προεκλογική αναμονή. Κανείς δεν θα μας σώσει!  Μόνη ελπίδα οι αγώνες των εργαζομένων!

 

Η ομόφωνη απόφαση στη Γ. Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της 11/2, ανοίγει το δρόμο για την έναρξη ενός πολύμορφου, συλλογικού και αποφασιστικού αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση και για να διεκδικήσουμε ουσιαστική αύξηση των αποδοχών μας.

 

Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία στις 15 Φλεβάρη για το σύνολο των εκπαιδευτικών αιτημάτων:

  • Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20 και 4823/21.
  • Απρόσκοπτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Καμία σκέψη για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κατάργηση του προσοντολόγιου Γαβρόγλου. Μαζικές προσλήψεις ως μονίμων όλων των αναπληρωτών.
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ’ όλης της ύλης, κατάργηση των ενιαίων μισθολογίων των μνημονίων.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, διατίμηση και φτηνά είδη πρώτης ανάγκης. Φτηνό ρεύμα και καύσιμα. Κατάργηση ΦΠΑ, ΕΦΚ, χρηματιστήριου ενέργειας. Επιστροφή όλων των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών κοινής ωφέλειας στο Δημόσιο.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και κατάργηση των υπερωριών. Όχι επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου. Να καταργηθεί όλο το αντιπαιδαγωγικό θεσμικό πλαίσιο της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης.
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και των εξετάσεων τύπου PISA. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ και απαξίωσε δεκάδες τμήματα σε όλη τη χώρα.

Με τις ακόλουθες μορφές:

  • Συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, υπογράφουμε τη δήλωση αποχής, δεν καταθέτουμε ηλεκτρονικό φάκελο, δεν μπαίνουμε σε πλατφόρμες, δεν κάνουμε κανενός είδους «συνεννοήσεις» και «ραντεβού» με αξιολογητές, επιστρέφουμε ως απαράδεκτα e-mail συμμόρφωσης. Σταματάμε την αξιολόγηση σε κάθε σχολείο. Κανείς μόνος του απέναντι σε κάθε αξιολογητή – επιθεωρητή.  
  • Συμμετέχουμε στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ για όπου χρειαστεί για τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων για να μην επιτρέψουμε την είσοδο των αξιολογητών στις τάξεις. Ένας για όλους και όλοι για έναν! Μόλις ο αξιολογητής έρθει στο σχολείο μας για να συναντήσει νεοδιόριστο, επικαλούμαστε τη στάση εργασίας και βγαίνουμε όλοι έξω. Κηρύσσουμε τους αξιολογητές ανεπιθύμητους στα σχολεία μας και στις περιοχές μας. 
  • Νέες Γ.Σ. από την μεθεπόμενη βδομάδα και Γ.Σ. προέδρων ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας, με νέες μεγάλες διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα