Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:03

Η Κινηματογραφική Λέσχη προβάλλει ένα από τα αριστουργήματα της χρονιάς την ταινία «Αfter Sun»

240 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2023, 8:30 μμ | 0 σχόλια

Η Κινηματογραφική Λέσχη πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική προβάλλει την   Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  2023, 21:00 το αριστουργηματικό φίλμ ««Αfter Sun» της ανερχόμενης σκηνοθέτιδας  Σάρλοτ Γουελς, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με εισιτήριο 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές, 6 ευρώ γενική είσοδο, και δωρεάν είσοδο για ανέργους. 

                                  Λίγα λόγια για την ταινία:  «Αfter Sun»

       Aftersun – για μετά τον ήλιο. Για να καταπραΰνεις το φλεγόμενο δέρμα, την ένταση της σκέψης, το θυμό. Τον ήλιο που όταν θέλει όλα τα φανερώνει, ή τα καλύπτει με τη θαμπάδα του και τ’ αφήνει να σιγοβράζουν μέσα της.

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 30. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 – χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν’ αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ’ εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

                                                                                                                                              www.flix.gr

Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, 2022

 Παραγωγή: Αντέλ Ρομάνσκι, Εϊμι Τζάκσον, Μπάρι Τζένκινς, Μαρκ Σέριακ

Σκηνοθεσία: Σάρλοτ Γουέλς

Σενάριο: Σάρλοτ Γουέλς

Φωτογραφία: Γκρέγκορι Οκε

Μοντάζ: Μπλερ ΜακΚλέντον

Μουσική: Όλιβερ Κόουτς

Πρωταγωνιστούν: Πολ Μεσκάλ, Φράνκι Κόριο, Σίλια Ρόουλσον-Χολ

Διάρκεια: 101 λεπτά

                          

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την  αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα