Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:24

Αναγκαία η ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηπείρου

300 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/02/2023, 10:22 πμ | 0 σχόλια
Σταθερή μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των πυροσβεστών που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Ηπείρου σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν οι Ενώσεις Αξιωματικών και Πυροσβεστών Ηπείρου.
Πιο συγκεκριμένα οι κενές θέσεις των πυροσβεστικών υπαλλήλων ανέρχονται σε 250 και των αξιωματικών σε 40 και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βασίλη Βραστό, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ενίσχυση του δυναμικού της Ηπείρου στο πλαίσιο των 500 προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί για το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες δημιουργούνται από το γεγονός της μεγάλης τουριστικής κίνησης στις παραθαλάσσιες περιοχές (Πάργα, Πρέβεζα, Σύβοτα, Ηγουμενίτσα) οι οποίες σε πολλά σημεία δεν διαθέτουν εξόδους διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού.
Ο κ.Βραστός υπογραμμίζει ακόμη τις μετακινήσεις που γίνονται από Γιάννενα και Φιλιππιάδα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο κλιμάκιο της Πάργας με έξοδα των ιδίων των πυροσβεστών ευελπιστώντας ότι σύντομα θα βρεθεί μια λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα