Κυριακή, 16/06/2024 | 14:15

Τρανς άνδρας στην Άρτα καταγγέλλει μπαρμπέρη που αρνήθηκε να τον κουρέψει

636 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2023, 1:09 μμ | 0 σχόλια

Τρανς άνδρας από την Άρτα κατήγγειλε δημόσια με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, γνωστό “Barber shop” της πόλης του, καθώς όπως αναφέρει αρνήθηκε να τον κουρέψει με την αιτιολογία πως: «δεν κουρεύω γυναίκες».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο τρανς άνδρας Μιχάλης Πρόδρομος Κενανίδης όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να επισκεφτεί για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μπαρμπέρικο με σκοπό να κλείσει ένα ραντεβού ώστε να κουρευτεί. Από την είσοδο του κιόλας στο χώρο κατάλαβε πως ο ιδιοκτήτης του είναι τρανσφοβικός και σεξιστής καθώς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον αποφύγει.

Διαβάστε την ανάρτηση :
“Ο άνθρωπος που έχει αυτό το μαγαζί στην Αρτα είναι ακραία τρανσφοβικός και σεξιστής . Πήγα να κλείσω ραντεβού από εκεί. Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα “και κοντό μαλλί έχω και “αντρικό” κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναικά”. Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του ειπα “δεν κουρεύω γυναίκες”. Έφυγα πολύ εκνευρισμένος.

Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον. Αλίμονο μας αν έχουμε ακόμη την νοοτροπία του “δεν κουρεύω γυναίκες”. Αλίμονό μας που υπάρχουν ακόμη διακρίσεις και δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Γιατί κάτι τόσο καθημερινό όπως το κούρεμα, για έναν cis straight άντρα να είναι τόσο εύκολο, για έναν trans άντρα να είναι τόσο δύσκολο;

Για να μην μιλήσω για το ότι απλά υπέθεσε το φύλο μου. Όπως και νά’χει δεν θα πρότεινα σε κανέναν να πάει να κουρευτεί εκεί. Ενημερώθηκα και για αλλά περιστατικά που μίλησε υποτιμητικά σε γυναίκες και είπε ότι τους έκανε τεράστια χάρη που τις κούρεψε γιατί δεν μπορεί να ασχολείται με γυναίκες…. Απαράδεκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να αφήνουμε ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές”.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα