Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:15

Π.Ε. Λευκάδας: Εκτεταμένοι καθαρισμοί ρεμάτων στο Βλυχό

252 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/02/2023, 6:24 μμ | 0 σχόλια

Συνεχίζονται σταθερά οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητας Λευκάδας. Σήμερα (23/2/2023), τεχνικό κλιμάκιο της Π.Ε. Λευκάδας ολοκλήρωσε πολυήμερο καθαρισμό της κοίτης και των πρανών του ρέματος στο Βλυχό, από το γεφύρι που ξεκινά το κοιτοστρωμένο τμήμα και προς τα πάνω, απομακρύνοντας φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση.

 

Στο σημείο βρέθηκε την Παρασκευή (17/2/2023) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου παρακολούθησε τις εργασίες και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Τ.Κ. Βλυχού, Σπύρο Σολδάτο.

 

«Σήμερα, ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό του ρέματος στο Βλυχό, στο τμήμα που δεν έχει διευθετηθεί με τεχνικά έργα. Ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση για τα μηχανήματά μας και επίπονο, αφού δεν είχε καθαριστεί επισταμένως για πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί φερτά υλικά και αυτοφυής βλάστηση, που εμπόδιζαν την απρόσκοπτη ροή του νερού.

 

Έτσι, εκμεταλλευτήκαμε τις καλές καιρικές συνθήκες και προχωρήσαμε σε εκτενή καθαρισμό της κοίτης και των πρανών, για την πρόληψη τυχών δυσάρεστων καταστάσεων στην περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

φαινομένων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, που υπηρετούμε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, μέσα από έργα και παρεμβάσεις ουσίας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπο από τον καθαρισμό του ρέματος του Βλυχού στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Vpv3C3z0grw&list=PL_2mPNUW8A74ZiHvlpqnmmtg51qHlqfQG

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα