Σάββατο, 02/03/2024 | 09:32

Ανακοινώνει τους υποψηφίους βουλευτές σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ολομέτωπη επίθεση για τους πλειστηριασμούς

331 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/02/2023, 9:02 πμ | 0 σχόλια

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στις επερχόμενες εκλογές αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – εκτός απροόπτου – καθώς το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει την ανάδειξη του θέματος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας -που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αποφάσισε ο Άρειος Πάγος – καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μπορούν να επιφέρουν καίριο χτύπημα στην κυβέρνηση δεομένου ότι αφορά 700.000 ακίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε η κυβέρνηση να «φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές, ώστε να νομοθετήσει στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την προστασία της α’ κατοικίας».

«Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει την κοινωνία μιλάει για στρατηγικούς κακοπληρωτές», ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου για να τα δώσουν στους Πάτσηδες»

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε «την σπουδή που υπήρξε ώστε να υπάρξει απόφαση από τον Άρειο Πάγο μέσα σε 9 μόλις μέρες για τους servicers και την δυνατότητά τους να εκτελούν πλειστηριασμούς ενώ επεσήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο θα χάσει 50 δισ. ευρώ από την πρόβλεψη να μην υπάρξει φορολόγηση των μεταβιβάσεων» .

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «μέχρι το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην βουλή τον Απρίλιο του 2020» .

Σημειώνουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, οι οποίες «είναι ξεκάθαρες, συνειδητές και έχουν ως αποτέλεσμα τη σάρωση της κοινωνίας από εκτεταμένους πλειστηριασμούς».

Οι επιλογές αυτές είναι:

Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ, με τον οποίο κατάργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμα και για τους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες.
Ο αποτυχημένος εξωδικαστικός μηχανισμός της ΝΔ, που δεν υποχρεώνει κανέναν πιστωτή να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. «Αν θέλουν κάθονται οι τράπεζες και τα funds, αν δεν θέλουν δεν κάθονται. Αν θέλουν δέχονται μία ρύθμιση, αν δεν θέλουν δεν τη δέχονται. Γι’ αυτό δεν ρυθμίζονται τα δάνεια, γιατί δεν υπάρχει δεσμευτικότητα των πιστωτών» λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.
Ο “Ηρακλής”, όπου ουσιαστικά τα κόκκινα δάνεια από τους ισολογισμούς των τραπεζών περνάνε στα funds με το νομικό πλαίσιο του 2003, δηλαδή χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση για τα funds και καμία υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης στον δανειολήπτη.
Ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος της ΝΔ «αποκρούστηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών, ενώ τον Ιούλιο του 2020, τον Σεπτέμβριο του 2020 και τον Ιούλιο του 2021 καταθέσαν τροπολογίες για διεύρυνση των κριτηρίων για υπαγωγή μεγαλύτερου αριθμού δανειοληπτών, για αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.

«Όλες οι τροπολογίες μας απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ »λένε.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα