Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:52

Talent Scouting Greece/Ανιχνευτής ταλέντων Ελλάδας: Ανεβασμένη ποδοσφαιρικά Πρέβεζα

1287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/01/2023, 6:14 μμ | 0 σχόλια

Η επίθεση φέρνει το θέαμα και η άμυνα τα αποτελέσματα’’, λέει ένα από τα πιο σοφά ποδοσφαιρικά ρητά. Όμως τι συμβαίνει όταν μια ομάδα όπως η φουρνιά των 2004 του ΠΑΟΚ, διαθέτει τέτοιο εκρηκτικό και αξιοζήλευτο επιθετικό πλουραλισμό, με τόσους πολυσύνθετους και διαφορετικούς ποδοσφαιριστές ως προς τα χαρακτηριστικά τους;
Τότε είναι δεδομένο ότι ο επιθετικός προσανατολισμός θα αποδίδει τόσο συντριπτικά, που τις πλείστες φορές οι αντίπαλοι θα δυσκολεύονται να περάσουν την μεσαία γραμμή. Σας παρουσιάσαμε λοιπόν μέχρι σήμερα ουκ ολίγα ‘’εξέχοντα’’ στελέχη της φουρνιάς αυτής, ιδιαίτερα τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, χωρίς πάντως να έχουμε ‘’ξεμπερδέψει’’ με το ξεψάχνισμα της: έχουμε να κάνουμε εδώ με ένα φανταστικό ταλέντο, το οποίο με την έλευση του στον ΠΑΟΚ ‘’έκτισε’’ πάνω στο χάρισμα του, αναβαθμίστηκε, απογειώθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται χωρίς ταβάνι. Ο Νίκος Σπυράκος αποτελεί αναντίρρητα έναν εκ των πιο προσοντούχων και ελπιδοφόρων νέων εξτρέμ του ελληνικού ποδοσφαίρου, και ξεχωρίζουμε στο αγωνιστικό του προφίλ το ‘’αμάγαλμα’’ των χαρακτηριστικών αυτών που συγκροτούν έναν μοντέρνο, αποτελεσματικό πλάγιο επιθετικό.
Ο Σπυ είναι η επιτομή της αθλητικότητας, αφού πρόκειται για τον πιο ταχυδυναμικό ποδοσφαιριστή της ηλικιακής του κατηγορίας. Ενίοτε πιάνει ταχύτητες που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου (1ος σε μέγιστη ταχύτητα, 3ος σε sprint distance και μέτρα ανά λεπτό στην περσινή Κ19 του ΠΑΟΚ). Στα ασύλληπτα run του είναι και άερινος και μπαλάτος, και γεροδεμένος: η ταχύτητα του συμπλέει με την πολύ ποιοτική τεχνική του κατάρτιση και τον δυναμισμό του, όντας πολύ στιβαρός με άψογη φυσική κατάσταση και ακούραστος, ”καταπίνοντας’’ πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα. Συν τοις άλλοις, ο σπινθηροβόλος εξτρέμ έχει ως κυρίαρχα συστατικά στοιχεία στο παιχνίδι του το ποδοσφαιρικό θράσος και το πάθος. Ποδοσφαιρικό θράσος διότι δεν περιορίζεται στα τετριμμένα και δοκιμάζει ατομικές ενέργειες, πάει στο ένας εναντίον ενός με την εκρηκτικότητα και τον διασκελισμό του, και πάθος διότι μπαίνει σε κάθε παιχνίδι με το ‘’μαχαίρι στα δόντια’’ και δίνει όλο του το είναι, όντας ακόρεστα διψασμένος να αφήσει το αποτύπωμα του είτε με γκολ, είτε με ασίστ.
Στον ΠΑΟΚ ‘’τρίβουν τα χέρια τους’’ για ακόμη ένα σπουδαίο εύρημα που ‘’ανακάλυψαν’’ στα γήπεδα της επαρχίας, με τον Νίκο να κατάγεται από την πολύ ανεβασμένη ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια Πρέβεζα. Η απαρχή της καριέρας του 18χρονού άσου (23/2/2004) ήταν η ακαδημία του Α.Ο. ΡΙΑ στην πόλη του, σε ηλικία 7 ετών, και στα 11 προσχώρησε στην περίφημη ακαδημία Αθλόπολις που τροφοδότησε με σπουδαία ταλέντα τις μεγάλες ομάδες της χώρας το πρόσφατο διάστημα. Με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ φρόντισε να κερδίσει άπαντες δια μέσου του αγωνιστικού του στυλ από την πρώτη στιγμή, και παρ’ ότι μικρότερος, βρέθηκε στο rotation της ομάδας παίδων για την Super League K17 2019-20. Με 11 συμμετοχές και 2 γκολ, ευτύχησε να πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα, σε μια διοργάνωση που διακόπηκε λόγω των μέτρων τον Μάρτιο του 20’ και τελείωσε με τον τελικό του Ιουλίου. Τα μέτρα θα συνέχιζαν να επηρεάζουν τον Σπυ πάνω στο peak του, όταν σε χρόνο ρεκόρ προήχθη στην Κ19, όντας ο μόνος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2004 μαζί με τον Γ. Κούτσια που στελέχωσαν την ομάδα νέων για την Super League K19 2020-21. Στο πρωτάθλημα του σπαστού ενός γύρου σημείωσε 8 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ αγωνιζόμενος με και απέναντι σε μεγαλύτερα παιδιά, και εξήλθε και πάλι νικητής, πανηγυρίζοντας το δεύτερο (και συνεχόμενο) πρωτάθλημα στα ασπρόμαυρα. Πέρσι ήταν ουσιαστικά η χρονιά κατά την οποίαν μπόρεσε να δουλέψει απερίσπαστος και χωρίς διακοπές, όντας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην Super League K19 2021-22. Με 21 εμφανίσεις, 2 γκολ και 5 ασίστ, ξεδίπλωσε τις αρετές του και έδωσε δείγματα της ευφυίας του και του ποδοσφαιρικού του αλτρουισμού. Έντονη είναι η ανάμνηση της ασίστ στον Γ. Κούτσια στην νίκη επί της Κ19 του Παναιτωλικού (2-0), μια τελική πάσα που προήλθε από σπουδαία ατομική ενέργεια και μπαλιά-λουκούμι, highlight της αναμέτρησης, βγάζοντας νοκ άουτ την αντίπαλη άμυνα.
Ο χαρισματικός εξτρέμ που ανελίσσεται γοργά, είναι φέτος στις βασικές επιλογές της Β’ ομάδας για την Super League 2 και έχει ήδη καταγράψει 9 συμμετοχές και 2 ασίστς. Αναμένουμε να ‘’σπάσει το ρόδι’’ με το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, κάτι που θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών του. Παράλληλα είναι και βασικό κομμάτι του παζλ της Εθνικής Κ19, έχοντας αποδειχθεί κομβικός με 2 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τα προκριματικά του UEFA EURO U19.
Τον πιστεύουμε ακράδαντα και τον στηρίζουμε χωρίς περιστροφές, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχουμε μια έξτρα εκτίμηση στα παιδιά που προέρχονται από την ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα