Τετάρτη, 24/04/2024 | 09:10

Australian Open: Πρόκριση για την Πρεβεζάνα τενίστρια Δέσποινα Παπαμιχαήλ

412 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/01/2023, 10:26 πμ | 0 σχόλια

Η  Πρεβεζάνα τενίστρια Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησε της Ρέκα Λούκα Γιάνι με 2-0 σετ και έκανε το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του Australian Open. Αντίθετα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αποκλείστηκε πρόωρα από την Μαρίνα Μπασόλ Ριμπέρα.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο. 158 στην παγκόσμια κατάταξη) πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νο 111 του κόσμου Ρέκα Λούκα Γιάνι επικρατώντας με 6-1, 6-0 για τον 1ο προκριματικό γύρο του Australian Open σημειώνοντας παράλληλα των πρώτη νίκη καριέρας στη διοργάνωση.

Η 29χρονη πρωταθλήτρια, σφράγισε την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα και Νο 153 του κόσμου Όλγα Ντανίλοβιτς.

Μαγική εμφάνιση για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Australian Open

Παίζοντας απέναντι στο Νο.10 του ταμπλό στα προκριματικά και Νο.111 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρέκα Λούκα Γιάνι, έκανε ονειρεμένο παιχνίδι κερδίζοντας με 6-1, 6-0!
Με απίστευτα ποσοστά συγκέντρωσης, η Παπαμιχαήλ έχασε μόνο ένα game σε όλο το ματς, με το σκορ να ξεγελάει. Στα μισά από τα games που έδωσε, η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε να σώσει break points και game points στη διάρκεια του ματς, που κράτησε 1 ώρα και 19 λεπτά. Στο 5-0 του δεύτερου σετ μάλιστα, έγιναν 4 ισοπαλίες, ενώ έσβησε δύο game points της Ουγγαρέζας, για να πάει σε τρίτο match point και να κερδίσει με 0 το σετ.

Αυτό το game ήταν και δείγμα της αυτοσυγκέντρωσής της, με την Παπαμιχαήλ να τελειώνει το ματς με 6 break points, 14 winners (όσους και η Γιάνι) και 17 αβίαστα λάθη έναντι 32 της αντιπάλου της.
Στη δεύτερη συμμετοχή της στο Australian Open, η Παπαμιχαήλ φτάνει πρώτη φορά στον δεύτερο προκριματικό γύρο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία αρκετά δύσκολη αντίπαλο, την Σέρβα Ολγα Ντανίλοβιτς, η οποία πέρυσι είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό και είχε σημειώσει και νίκη.

Η Γραμματικοπούλου από την πλευρά της ηττήθηκε από την Ισπανίδα και Νο 125 του κόσμου, Μαρίνα Μπασόλ Ριμπέρα, με 6-2, 6-1 μέσα σε 70 λεπτά για τον 1ο προκριματικό γύρο του Australian Open μένοντας πρόωρα εκτός διοργάνωσης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα