Σάββατο, 20/04/2024 | 11:29

Όσο πιο πολύχρωμη, τόσο πιο όμορφη γίνεται η Πρέβεζα του Κομιτάτου… Του Σπύρου Πλέουρα

611 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/01/2023, 5:04 μμ | 0 σχόλια

 

Άντε να γυρίσεις το ρολί πίσω 18 χρόνια πριν, πριν δηλαδή δημιουργηθεί στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Βαρύς και ασήκωτος χειμώνας, μουντή διάθεση, κλεισούρα, μαυρίλα, καταχνιά. Και ήρθε το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας να δώσει περισσότερο χρώμα, περισότερη κίνηση, περισσότερη ζωή στη νύφη του Αμβρακικού στην Πρέβεζα.

Όσο πιο πολύχρωμη, τόσο πιο όμορφη γίνεται η Πρέβεζα του Κομιτάτου. Από τον Κόμβο στο Φόρο, ο… ηρωικός οδηγός του Καλαθοφόρου, ο Κώστας Βλάχος

(Σαραβάκος)…Σπάιντερμαν, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Κομιτάτο Πρέβεζας” Χρήστος Λούπας, οι συμβασιούχοι ψυχάρες (ότι και να γράψουμε γι’ αυτά τα παιδιά θα’ ναι λίγο) Κώστας Παππάς και Σωτήρης Τερνέζης, μακάρι τέτοια εργατικά παιδιά, να είχαν μόνιμη θέση στο δήμο Πρέβεζας και η Δήμητρα Κοψάρη από το τμήμα πολιτισμού του δήμου Πρέβεζας εκεί. Να μοιράζεται τα άγχη μας, τις αγωνίες μας, να έχουμε τις αντιπαραθέσεις μας και δε συμμαζεύεται. Και ο Αποκριάτικος στολισμός της Πρέβεζας συνεχίζεται σαν ένα τελετουργικό που τα πάντα πρέπει να τηρηθούν με ευλαβική προσοχή.

Κι αν Ο Κώστας Βλάχος, με τον Θωμά Τσούνη και τον Χρήστο Λούπα, υλοποιήσουν μία πρόταση του… Τρελο…Πλέουρα, τότε θα κάνει την εμφάνισή του 20μέτρα με πολλά χρώματα αποκριάτικος έρωτας στη Λεωφόρο Ειρήνης. Θα συμβεί για πρώτη φορά και εκτιμώ ότι θα αποσπάσει μόνο ευμενή σχόλια και κριτικές και βέβαια… θαυμασμό.

Καλή Αποκριά σε όλο τον κόσμο, με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές! Να γελάμε!

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα