Πέμπτη, 25/04/2024 | 21:08

Σε εκκρεμότητα λόγω δασικών υπηρεσιών ολοκληρωμένοι αναδασμοί

226 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2023, 4:37 μμ | 0 σχόλια

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με τη μη εφαρμογή του Νόμου 4685 του 2020 από την πλευρά των Δασικών Υπηρεσιών που παρατείνει τις εκκρεμότητες με αναδασμούς που έχει ήδη ολοκληρώσει η Περιφέρεια.
Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης με το άρθρο 48 του ν. 4685/2020 τα Δασαρχεία δεν έχουν πλέον καμία αρμοδιότητα για αναδασμούς, για κληροτεμάχια που είχαν δοθεί σε ακτήμονες, σε παλιούς αμπελώνες (όπως της Ζίτσας) , καθώς και για κτήματα που είχαν πωληθεί με άδεια Υπουργού ή του Κρατικού Νομάρχη.
«Δυστυχώς ενώ εκδόθηκε και απόφαση του ΣτΕ, μετά από προσφυγή των δασολόγων του Δημοσίου, με την οποία κρίθηκε σωστός ο Νόμος, αυτός δεν εφαρμόστηκε ποτέ κι αυτό δημιουργεί καταστάσεις. Δεν γίνεται να εκδίδονται εγκύκλιοι από τους ίδιους ανθρώπους που προσέφυγαν στα Δικαστήρια και να είναι σε βάρος των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν κάτι στην περιοχή. Εμείς έχουμε τόσους αναδασμούς έτοιμους, κανένας όμως δεν έχει τελειώσει από πλευράς των Δασικών Υπηρεσιών. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται, δεν μπορεί να έχουμε ξανά κόσμο στην ύπαιθρο- διαβάζουμε ότι έμειναν πλέον μόνο παππούδες στα χωριά- όταν δεν μπορεί να κάνει χίλιες δύο δουλειές σε έναν ευλογημένο τόπο. Αυτό είναι πλήρης απαξίωση, αλλά και απαξίωση των νόμων που ψήφισε το Ελληνικό Κράτος και επιβεβαίωσε το Ανώτατο Δικαστήριο, το ΣτΕ».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα