Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:23

Πρέβεζα: Εξ οικείων τα “Αντιπολιτευτικά” βέλη στη ΝΔ-Δεν τρέφεται με χλόη ο κόσμος!

657 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/01/2023, 7:01 μμ | 0 σχόλια

 

Τι πιο υγιές για μια περιοχή, να διεκδικούν ενωμένα οι φορείς της, τι πιο υγιές για ένα νομό σαν το νομό Πρέβεζας, οι εκπρόσωποι των φορέων μας να διεκδικούν ενωμένα.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι  αν ο ένας τράβαγε για Χίο κι άλλος… για Μυτιλήνη και δεν συναντιόνταν οι δρόμοι τους, ο μοναδικός ζημιωμένος θα ήταν ο νομός μας και οι πολίτες του νομού.

Προσέξτε γιατί το θέμα είναι εξόχως σοβαρό. Βγήκαν δύο δελτία τύπου από το γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη που αφορούσαν στα έργα που γίνονται τα τελευταία 3,5 χρόνια σε αυτούς τους δήμους.

Πρώτ’ απ’ ‘ολα και για τον Δήμο Πρέβεζας και για τον Δήμο Ζηρού, μιλάμε για σημαντικότατα έργα που βάζουν την περιοχή για τα καλά σε αναπτυξιακή τροχιά. Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για ορισμένους που ανεπιτυχώς προσπάθησαν να το προσπεράσουν. Εδώ μιλάμε για προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ, για έργα υποδομής, για έργα όπως το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης που θα εκτοξεύσουν τον τουρισμό και την ανάπτυξη του τόπου.

Είμαστε στο 2023 -και επί τη ευκαιρία καλή χρονιά σε όλους και σε όλες- και είναι πασιφανές ότι ο κόσμος στο νομό Πρέβεζας, δεν τρέφεται με χλόη. Κι αυτό το επισημαίνω διότι είναι διακριτός και ο ρόλος του βουλευτή και ο ρόλος του Αντιπεριφερειάρχη και ο ρόλος του Δημάρχου. Η Περιφέρεια έχει τις υπηρεσίες όπως και η Αντιπεριφέρεια, το ίδιο και ο Δήμος και καταρτούν μελέτες, ψάχνονται για προγράμματα,  για μέτρα, για έργα και ο βουλευτής παρεμβαίνει στα υπουργεία για να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις και να κυλήσουν όλα ομαλά. Υπάρχει κανείς σώφρων που να ισχυριστεί ότι ο βουλευτής κάνει μελέτες γιατί διαθέτει επί παραδείγματι… υπηρεσία πολεοδομίας;

Και για το νομό Πρέβεζας συνολικότερα και για τους Δήμους Πρέβεζας και Ζηρού, ο κυβερνητικός βουλευτής αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τους Δημάρχους Πρέβεζας και Ζηρού, Νίκο Γεωργάκο και Νίκο Καλαντζή, αντίστοιχα. Βλέπετε εσείς κάτι το μεμπτό;

Είναι κακό που συνεργάζονται άψογα; Θα έπρεπε να θυμίζουν Βόρειους και Νότιους; Και στην τελική είναι επιχειρήματα, αυτά που θέτουν ορισμένοι; Πείθεται ο κόσμος; Ασφαλώς και όχι, πέφτουν όλα στο κενό!

Από τα δελτία τύπου του κυβερνητικού βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη, στα οποία αναφέρονται και με τα ονόματά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, κανείς από τους παραπάνω δεν αμφισβήτησε το παραμικρό.

Σε ότι αφορά  την ορθότητα των στοιχείων που παρατέθηκαν στα δελτία τύπου του Στέργιου Γιαννάκη, δεν εξέφρασε καμία αντίρρηση  κανένας κομματικός φορέας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε άλλοι.  Τυχαίο; Δε νομίζω!  Τα στοιχεία που αναφέρονται στα δελτία τύπου του Στέργιου, απεικονίζουν την πραγματικότητα.

Κι ενώ δεν μπήκαν καν στον κόπο κόμματα της αντιπολίτευσης, να αμφισβητήσουν, να σηκώσουν  έστω μια μικρή  σκόνη τρόπον τινά, αντιπολιτευτική, προσπάθησαν -χωρίς φυσικά να το πετύχουν- εκ των έσω στη ΝΔ!!!

Τα αντιπολιτευτικά βέλη στη ΝΔ στο νομό Πρέβεζας ήταν εξ οικείων. Όταν αντιπολιτεύεσαι την ίδια σου την παράταξη, το ίδιο σου το κόμμα, μόνο και μόνο μήπως υφαρπάξεις κάποια μικροπολιτικά οφέλη, αυτό εκπέμπει σεβασμό στο κόμμα σου ή σεβασμό στους ψηφοφόρους του κόμματός σου; Πως λέγεται αυτή η κατάσταση; φιλοτομαρισμός; Είναι δυνατόν να εκπηγάζουν αντιπολιτευτικά βέλη στη ΝΔ στο νομό Πρέβεζας από πρόσωπα της ίδιας της ΝΔ; Κι όμως είναι.

Εξ οικείων λοιπόν τα “Αντιπολιτευτικά” βέλη στη ΝΔ, έλα όμως που ο λαός του νομού Πρέβεζας δεν τρέφεται με χλόη! Όσο πιο ενωμένοι είναι οι φορείς μας, τόσο πιο κερδισμένος βγαίνει ο νομός Πρέβεζας και οι ίδιοι οι πολίτες του νομού Πρέβεζας.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα