Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:11

Με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας

378 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/01/2023, 2:26 μμ | 0 σχόλια

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ της Νέας Ενωσης Ξενοδόχων Ν.Πρέβεζας με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ενωσης Πολύκαρπος Χαλκίδης, ο Γεν.Γραμματέας Παναγιώτης Γκιοσάς ,το μέλος του Δ.Σ του Ξ.Ε.Ε (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος) Χρήστος Ιωάννου τα μέλη του Δ.Σ της Ενωσης Σπύρος Φάρρας και Ζουπάνος Σπύρος καθώς και ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης ο οποίος και αποτέλεσε τον “¨συνδετικό” κρίκο για το ραντεβού της Ενωσης με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο κ.Κικίλιας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Πρέβεζας για την παρουσία της και δήλωσε ότι αγαπά ιδιαίτερα την περιοχή έχοντας εντυπωσιαστεί όχι μόνο από το φυσικό τοπίο και την ιστορία της αλλά και από την ιδιαίτερη γαστρονομία της.
Η Ενωση έθεσε υπόψη του Υπουργού ένα πλαίσιο αιτημάτων που αφορούν συνολικά την ανάπτυξη της περιοχής και ζήτησαν την συνδρομή του έτσι ώστε να προωθηθούν στους αρμόδιους Υπουργούς , υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίησή τους θα αποτελέσει το “κλειδί” για την τουριστική αναβάθμιση και προβολή της Πρέβεζας.
Τα αιτήματα αυτά περιλαμβάνουν:
1)Δημιουργία Τμήματος Τουρισμού στο Παράρτημα Πρέβεζας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
2)Στελέχωση και Αναβάθμισης Υποδομών Γ.Ν Πρέβεζας καθώς σε επόμενο χρόνο και την ανέγερση Νέου Σύγχρονου Νοσοκομείου δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού
3) Σύνδεση περιοχής με τους οδικούς άξονες: Ιόνια Οδό, Εγνατία Οδό, Μπλε Διάδρομο Αδριατικής -Ιονίου, σύγχρονο και ασφαλή οδικό άξονα από την Υποθαλάσσια ζεύξης Ακτίου μέχρι την Πάργα
4)Ενέργειες αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων της περιοχής όπως Στάδιο Αρχαίας Νικόπολης, Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης, Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης, Κάστρα Πρέβεζας, κατασκευή Κτιρίου Υποδοχής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης και
5) Αεροπορική σύνδεση αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλου με αεροδρόμιο Ακτίου
6) Ενταξη του Νομού Πρέβεζας στην καμπάνια προβολής του ΕΟΤ και
7)Την θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο με την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με διάλογο για πολλά θέματα που απασχολούν την περιοχή ενώ η Νέα Ενωση Ξενοδόχων Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ.Κικίλια – στον οποίο προσέφερε τοπικό ελαιόλαδο- όσο και τον κ. Γιαννάκη για την δυνατότητα της ξεχωριστής αυτής συνάντησης.
Με Τιμή
Το Δ.Σ.
.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα