Παρασκευή, 26/04/2024 | 09:12

Καρναβάλια στην Ήπειρο και το Ν. Πρέβεζας υπάρχουν αρκετά: Το καλύτερο από όλες τις απόψεις είναι του Κομιτάτου!

705 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/01/2023, 7:03 μμ | 0 σχόλια

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια εποχή, ελάχιστοι προσπαθούν να… τετραγωνίσουν τον κύκλο και να εξομοιώσουν τα πάντα και σε ορισμένες περιπτώσεις ηθελημένα ή άθελά τους να παραποιούν και μια πραγματικότητα που είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

Καρναβάλια και στην Ήπειρο και στο νομό Πρέβεζας υπάρχουν αρκετά, η συντριπτική πλειοψηφία για περισσότερα από 15 χρόνια σε όλη την Ήπειρο, ψηφίζει ως το καλύτερο και μεγαλύτερο Καρναβάλι, το Καρναβάλι που διοργανώνει στην Πρέβεζα το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

Μπροστά σε ένα τέτοιο θεσμό, σε ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που ενσωματώνει μια σειρά από εκδηλώσεις, υπάρχει και μια ισχνότατη μειοψηφία που επιχειρεί να κριτικάρει με σκέτο αγνό κόμπλεξ και με κακή προαίρεση ότι καλό πάει να γίνει δημιουργικά. Ισχνότατη μειοψηφία που θα τη βόλευε να μην υπάρχει Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, που θα τη βόλευε να υπάρχει γκρίζο και σκοτάδι τις Απόκριες στην Πρέβεζα. Έλα όμως που δεν της γίνεται το χατίρι…

Το να δεις το μεγαλύτερο σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία Καρναβάλι που διοργανώνει στην Πρέβεζα το Καρναβαλικό Κομιτάτο με ζήλεια ως ένα βαθμό είναι αποδεκτό, όπως επίσης δεκτό είναι το να θες να κολλήσεις μαζί του για να πάρεις έστω το ελάχιστο που μπορείς από την αίγλη του και τη φαντασία του, το να υπάρχει φθόνος όμως, τότε το πράγμα οδηγεί σαφώς κάπου αλλού…

Είναι ξεκάθαρο στη συνείδηση των πολιτών ότι το Μεγαλύτερο και και καλύτερο Καρναβάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, το διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα