Πέμπτη, 25/04/2024 | 14:06

Από απόψε η Πρέβεζα γιορτάζει σε γη και ουρανό- Το Καρναβαλικό Κομιτάτο δείχνει το δρόμο…

1422 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2023, 8:10 πμ | 0 σχόλια

 

Από την πρώτη του χρονιά το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας θέλησε και τα κατάφερε να δώσει ένα διαφορετικό και πιο έντονο στίγμα στην Αποκριά της περιοχής.

Ο δρόμος ούτε εύκολος ήταν, ούτε στρωμμένος με ροδοπέταλα. Από την πρώτη χρονιά, την παρέα δηλαδή που διοργάνωσε το πρώτο Καρναβάλι του Κομιτάτου, τον υποφαινόμενο, τον Γιάννη Τσεγγελίδη, τον Γιάννη Τζίμα, τον Σάκη Γκάντζια, τον Σπύρο Τσάκη, το πρώτο άρμα του Παύλου Σαραμπασίνα, τον Ντίνο Πουρναρόπουλο και γενικά εκείνη τη χούφτα ανθρώπων που έτρεξε την πρώτη διαδικασία, κίνησε πολύ νερό στο αυλάκι. Από το 2010 το πράγμα πέταξε ψηλά… Οι εκατοντάδες συμμετοχές, έγιναν χιλιάδες… Το Καρναβάλι του Κομιτάτου έγινε πασίγνωστο και η Πρέβεζα την Αποκριά έγινε σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα μέσω του Κομιτάτου.

Από την πρώτη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού το 2008 που το Κομιτάτο άπλωσε χέρι συνεργασίας σε συγκεκριμένους συλλόγους για συνδιοργάνωση αλλά αυτοί χάθηκαν είτε στο δρόμο είτε στη… μετάφραση στο σήμερα που ο Δήμος Πρέβεζας έχει στα πλάνα του συνεργασία με όλους για την τελετή έναρξης κι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε θετικά από την επόμενη κιόλας χρονιά. Έτσι θα δοθεί περισσότερος χώρος και χρόνος από τη στιγμή που ο δήμος θα εξασφαλίζει την τελετή της επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού-στο Κομιτάτο να προσθέσει δημιουργικά ιδέες που μπορούν να εκτοξεύσουν το Καρναβάλι μας ακόμη περισσότερο, όταν υλοποιηθούν.

Αυτό που θέλουμε για φέτος στο Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, αναφορικα΄με τους συμμετέχοντες ή τους δημιουργούς των Γκρουπ είναι το έγκαιρο κλείσιμο των στολών, περισσότεροι από 600 άνθρωποι, κατά άλλους περισσότεροι από 1500 μένουν χωρίς αποκριάτικη στολή, είτε γιατί είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής και πάνε να κλείσουν στολή τελευταία στιγμή, είτε γιατί το αποφασίζουν την τελευταία στιγμή.

Μετά όταν βλέπουν όλη αυτή τη μεγάλη γιορτή, πληγώνονται και στενοχωριούνται γιατί δε συμμετείχαν. Κλείστε τις στολές σας, πάρτε μέτρα για να ραφτούν, μέχρι 10 -12 Φεβρουαρίου, για να μην απογοητευτείτε και κυρίως για να μην απογοητεύσετε τους ίδιους σας τους εαυτούς.

Από τη φετινή μεγάλη γιορτή, δεν θα λείψει κανένας και καμία. Από Σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου  ξεκινούν οι γιορτές της Αποκριάς από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας και τους φορείς που το στηρίζουν. Από τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, τους καταστηματάρχες εστίασης και όλο τον κόσμο που στηρίζει με το δικό του τρόπο αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Από απόψε όμως η Πρέβεζα της αποκριάς γιορτάζει σε γη και ουρανό, ναι γιατί τα καλά μας πνεύματα αυτοί που αγάπησαν, στήριξαν και συμμετείχαν στην Αποκριά της Πρέβεζας γιορτάζουν μαζί μας. Τα Καλά μας Πνεύματα, που μπορεί να μην τα βλέπουμε αλλά υπάρχουν, γιορτάζουν από απόψε. Από τον Γιώργο Μπέκα, τον Βαγγέλη Καραμανίδη, τον Κώστα Τσιάρα και όλες τις άλλες όμορφες δικές μας ψυχές  που χαμογελούν από ψηλά. Από το Καρναβάλι των γυναικών την Ευανθία Νάνου, την Καλυψώ Καρτεζίνη, την Μάγδα Νίκα και όλες τις άλλες όμορφες ψυχές που χαμογελούν από ψηλά.

Οι προσπάθειες του συλλόγου “Κομιτάτο Πρέβεζας” χτυπάνε κόκκινα, οι Βάσω Λαδιά,  Χρήστος Λούπας, Κώστας Βλάχος, Θωμάς Τσούνης, Σπύρος Κόκκαλης, ο Κώστας Προβατάς στη θέση του λίμπερο για να μη περνά τίποτα, τρέχουν και δε φτάνουν, ο Σπύρος Παπαδιώτης (Γάτσουλας) είναι ακόμα στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα και οι ευχές μας για γρήγορη επάνοδο και περιστατικά πάντα με την γνήσια, αληθινή και συντροφική αγάπη μας τον συνοδεύουν.

Συνεχίζω να ζω για τη μέρα που θα ζήσω το Καρναβάλι, ως… τουρίστας. Με σέρνει το άρμα της Αποκριάς, κλείνω τα μάτια και ακολουθώ…  Για μένα οι μέρες της Αποκριάς είναι οι καλύτερες του χρόνου, αυτό το “Κάψιμο” αυτή την “Πετριά” τα δέχθηκα από μικρός (στο Πατρινό Καρναβάλι με το οποίο δηλώνω αιώνια ερωτευμένος) και όταν σε αυτή τη διαδικασία γίνεσαι …”Χαζός” από μικρή ηλικία, μένεις γλυκά “χαζός” με την Αποκριά και το Καρναβάλι για όλη σου τη ζωή…

Είναι κάθε φορά σαν να ξαναζείς μια μεγάλη αγάπη, ένα μεγάλο έρωτα από την αρχή,οι μέρες της Αποκριάς. Σκεφθείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας, αν όλα τα όμορφα πράγματα τα ζούσαμε σαν την πρώτη φορά, ξανά από την αρχή. Και εννοείται ότι όπου υπάρχει αγάπη, ζούμε και αναπνέουμε, χαιρόμαστε με τις χαρές του κόσμου. Ορισμένοι μην είστε μίζεροι, χαρείτε με τον κόσμο που αγαπιέται και ερωτεύεται!

Τα γκρουπ γεμίζουν ασφυκτικά με συμμετοχές Καρναβαλιστών και κάθε μέρα ξεφυτρώνουν από παντού Γκρουπ, αφού φέτος όλοι οι σύλλογοι, όλα τα σχολεία, όλα τα φροντιστήρια, καφέ, παρέες, βγάζουν Γκρουπ για το Καρναβάλι του Κομιτάτου στην Πρέβεζα. Για σας που θέλετε να δηλώσετε το δικό σας γκρουπ μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Σπύρο Πλέουρα στο 6947565249, Χρήστο Λούπα στο 6941606001 και Θωμά Τσούνη στο 6937287704. επίσης μπορείτε να στείλετε email στο komitatoprevezas2006@gmail.com. Μετά την επιτυχημένη κοπή πίτας το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου -σε αυτό το σημείο το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί θερμά το Ζαχαροπλαστείο “Σπιτικό” και τον Άρη Πανταζή  και το ζαχαροπλαστείο “Γλυκά & ωραία στον Αντρέα” και τον Ανδρέα Βασιλαποστόλη για τις βασιλόπιτες-  Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας παρουσιάζει: Τελετή επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 ώρα 18.00 στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Θεατρικό: “Ο Ντελάλης”

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κηρύσσει την έναρξη του Καρναβαλιού

Θεατρικό: “Η Ντένη Μαρκορά ξαναχτυπά”

Χορευτικό: ΑΓΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Χορευτικό: Pa’Bailar

Χορευτικό:ΑΓΣ Καλλισθένης

Χορευτικό : ΑΓΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Χορευτικό: Pa’Bailar

Χορευτικό: «Χοροχώρος Έκφραση»

Ώρα 19.00 συναυλία με το συγκρότητημα ONIRAMA σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας εύχεται σε όλους και σε όλες Καλή Αποκριά!

  • Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ενιαίου λυκείου Πρέβεζας

Καλή αρχή και επίσημα στο Καρναβάλι μας, Καλή Αποκριά σε όλους και σε όλες!

Σπύρος Πλέουρας ένας Καρναβαλιστής

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα