Σάββατο, 20/04/2024 | 15:54

Άρτα: 19χρονο παιδί με τον θάνατό του δίνει ζωή σε άλλους

722 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/01/2023, 8:50 μμ | 0 σχόλια

Δώρα ζωής με τον θάνατό του προσφέρει ένας 19χρονος από το Αγρίνιο. Ο άτυχος νέος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Άρτας την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου έπειτα από τροχαίο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Την πολύ δύσκολη «μάχη» που έδινε εξ αρχής, μετά το σφοδρό τροχαίο ατύχημα που συγκλόνισε την πόλη του Αγρινίου στις 27 Δεκεμβρίου, έχασε δυστυχώς ο 19χρονος Γρηγόρης, ο οδηγός του οχήματος που έγινε «σμπαράλια» προσκρούοντας σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στην οδό Πατριάρχου Καλλινίκου Β΄.

Νοσηλευόμενος από τότε αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ακολούθως στη ΜΕΘ Άρτας, ο νεαρός υπέκυψε τελικώς στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και όλη την τοπική κοινωνία.

Εδώ και μέρες η κατάσταση της υγείας του ήταν γνωστό ότι χαρακτηριζόταν εξαιρετικά κρίσιμη και τα δυσάρεστα δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Δίχως να γίνει το θαύμα για το οποίο όλοι προσεύχονταν, ο νεαρός έφυγε τελικά από τη ζωή.

Μέσα σε αυτές τις στιγμές οδύνης, η οικογένειά του βρήκε το θάρρος, το κουράγιο να χαρίσει ζωή. Πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού της.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr ο συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ, κ. Χριστόδουλος Ναθαναήλ, «θα στηθούν γέφυρες ζωής με το Ωνάσειο, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Πανεστημιακο Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Θα αρχίσει η διαδικασία λήψης οργάνων τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια του 18χρονου για την προσφορά τους, για την πράξη τους».

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η εγκεφαλικη βλάβη που είχε υποστεί ο 18χρονος ήταν δυστυχώς μη αναστρέψιμη και ενημέρωσαν σχετικά την οικογένειά του την περασμένη Τρίτη.

Με πληροφορίες από Nafpaktianews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα