Παρασκευή, 21/06/2024 | 20:25

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027»

209 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2023, 11:11 πμ | 0 σχόλια

Τις βασικές αρχές του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος  2021-2027» του νέου ΕΣΠΑ,  παρουσίασαν  στο Δήμο Πρέβεζας τα στελέχη της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος,  η επιστημονική συνεργάτιδα  του Δήμου κα Σέβη Κονταξή και  υπηρεσιακοί παράγοντες  οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα  αναφορικά με τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου φάσματος παρεμβάσεων   για τους Δήμους της Ηπείρου.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027  “κινείται” σε πολλούς τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων,  η αντιμετώπιση  πλημμυρικών φαινομένων, κατολισθήσεων , διαβρώσεων  κλπ, ο  εκσυγχρονισμός των  δικτύων ύδρευσης,  η βελτίωση της  αστικής κινητικότητας, οι  υποδομές προσχολικής φροντίδας, τα νέα σχολικά κτίρια και ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων, η βελτίωση υποδομών  για τους  Ρομά και πολλές ακόμη δράσεις που  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας  θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τον Δήμο.

 

Ο κ. Γεωργάκος, ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας για την ενημέρωση  υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και έχουν “χαραχθεί” οι βασικοί άξονες που θα ακολουθήσει ο Δήμος για να  εντάξει και να υλοποιήσει έργα που θα αναβαθμίσουν όχι μόνο τις υποδομές αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα