Τρίτη, 25/06/2024 | 06:57

Στην ΕΡΤ 1 και σε ζωντανή σύνδεση τα παραδοσιακά πιάτα της Πρέβεζας

722 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/01/2023, 3:53 μμ | 0 σχόλια

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 και από τον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Margarona Royal Hotel, έγινε προβολή και παρουσίαση μερικών από τα ιδιαίτερα παραδοσιακά πιάτα της Πρέβεζας, σε ζωντανή σύνδεση από το φιλόξενο τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ1, στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6”, με παρουσιαστές τον Δημήτρη Κοτταρίδη και την Νίνα Κασιμάτη.
Να αναφέρουμε πως ο Νομός της Πρέβεζας διαθέτει μεγάλη και πλούσια “γκάμα” σε παραδοσιακά φαγητά όπου και σε επόμενη εκπομπή θα προβάλουμε και άλλα εδέσματα.
Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π. Ε. Πρέβεζας ανάφερε στους παρουσιαστές της εκπομπής πως στην Πρέβεζα μπορεί κάποιος να βρει ποιοτική και οικονομική γαστρονομία όπως και φιλοξενία σε ξενοδοχεία του Νομού. Μιλησε επίσης και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως Αρχαιολογικό, Ιστορικό, Φυσιολατρικό, ιστιοπλοϊκό και για τις ιδιαίτερες παραλίες οργανωμένες και μη.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε τις κυρίες οι οποίες παρουσίασαν τα τοπικά εδέσματα.

Η Έλενα Μίχα παρουσίασε το παραδοσιακό “σουτζούκι” που αποτελείται και παρασκευάζεται με Νεσεστέ και ζάχαρη ενώ επίσης έγινε αναφορά και για την τοπική κοτόπιτα.
Η Μαρία Φάκου μίλησε για το “εξοχικό” όπου και αποτελείται από αρνάκι, σκόρδο, μαϊντανό και φύλλο.
Η κυρία Βάσω Χόρτη παρουσίασε την “τσιπούρα με σέλινο” αυθεντικό Πρεβεζάνικο πιάτο.
Η Εύα Σταυροπούλου μίλησε και παρουσίασε την αλμυρή Μικρασιάτικη Βασιλόπιτα με ρύζι και κοτόπουλο και τέλος
η Ευτυχία Σοφοπούλου έδειξε και μίλησε για τον ποντιακό “κατλαμά” που αποτελείται από ζύμη και τσιγαρισμένα κρεμμύδια.
Θα πρέπει εδώ να ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία στον χώρο του ξενοδοχείου Margarona Royal Hotel την διεύθυνση, την Κυριακή Σουρτζή για την συνεργασία με την Ένωση, όπως επίσης το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ 1, τους παρουσιαστές της εκπομπής αλλά και τους ανθρώπους που εργάστηκαν στο κοντρόλ για το άψογο αποτέλεσμα.


Με τιμή
Το Δ.Σ. της Ένωσης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα