Πέμπτη, 02/05/2024 | 00:04

Πρέβεζα: Η ΕΛΜΕ με παράσταση διαμαρτυρίας ανέδειξε το ζήτημα των μη νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

250 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/01/2023, 9:02 πμ | 0 σχόλια

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης, την Παρασκευή 13/01/2022, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πρέβεζας, αναδεικνύοντας το ζήτημα της μη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων. Το ΔΣ μετέφερε στη Διευθύντρια Δ.Ε. τη θέση της ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με το πέρας της διετούς δόκιμης υπηρεσίας τους, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι μονιμοποιήσεις των συναδέλφων. Η Διευθύντρια Δ.Ε. ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι μονιμοποιήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί, κατόπιν εντολών του Υ.ΠΑΙ.Θ., καθώς και ότι, σύμφωνα με προφορικές οδηγίες του Γεν. Γραμματέα, όσες αποφάσεις μονιμοποίησης έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από ΔΔΕ είναι «άκυρες».
Το Υπουργείο, συνεχίζοντας την πρακτική της αποστολής οδηγιών προφορικά και μέσω e-mail και τηλεδιασκέψεων, αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.
Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.
Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα