Παρασκευή, 26/04/2024 | 17:43

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για τις παρεμβάσεις στο Λούρο

199 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/01/2023, 3:17 μμ | 0 σχόλια

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης ενημέρωσε πως μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις επισκέφθηκε την περιοχή του ποταμού Λούρου και εντόπισε πως στα σημεία που είχαν γίνει εργασίες δεν υπήρχε πρόβλημα μετά την βροχόπτωση, όμως στα άλλα σημεία δεν υπήρχε νερό. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι προκλήθηκε θέμα για ενέργειες Έκτακτης Ανάγκης και συνέχισε:
«Θεωρώ ότι απαξιώνουν τους ανθρώπους που δουλεύουν στις υπηρεσίες, απαξιώνουν τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές στην περιουσία τους». Υπενθύμισε τα προβλήματα κατά την περσινή χρονιά όταν έκλεισε για δυο – τρεις φορές το εθνικό δίκτυο επειδή είχε πλημμυρίσει το ποτάμι. «Όταν κάποιος πάει να κάνει μια έρευνα, είτε αυτό λέγεται ΟΦΥΠΕΚΑ, είτε επιθεωρητές του Δημοσίου, πρέπει να την κάνουνε με σκέψη, ωριμότητα και όχι με επιδερμικά», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε αλληλογραφία ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου σύνδεσης Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας με τον κόμβο Πεδινής,
Κατά την αποκατάσταση του δρόμου – ανέφερε χαρακτηριστικά – τοποθετήθηκαν σωλήνες δύο μέτρων, όπως προβλεπόταν λόγω φορτίου από την υδραυλική μελέτη. «Αυτό εστάλη στον ΟΦΥΠΕΚΑ για να γνωματεύσει, αν και όταν πρόκειται για τάφρους πρώην ΤΟΕΒ δεν είναι αρμοδιότητα ΟΦΥΠΕΚΑ ή του υπουργείου. Μας έδωσαν πλήρη άδεια γι’ αυτό και σε λίγο καιρό μας έστειλαν νέο έγγραφο που αναιρούσε την άδεια που είχαν δώσει. Τους στείλαμε απάντηση και μετά μας ενημέρωσαν ότι ισχύει η άδεια που μας είχαν δώσει αρχικά. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν επιπόλαια, δεν δουλεύουν με σκέψη. Δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις χωρίς καταστάσεις».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα