Πέμπτη, 20/06/2024 | 08:23

Επετειακή γενική συνέλευση και βραβεύσεις από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

252 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/01/2023, 3:41 μμ | 0 σχόλια

Με 2 εκδηλώσεις ξεκίνησε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων τις εργασίες της για τη νέα χρόνια, οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για απολογισμό πεπραγμένων και θέσπιση νέων στόχων. Αρχικά πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και μετά ακολούθησε η βράβευση προσωπικοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο Grand Serai και ολοκληρώθηκαν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΞΝΙ για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.Μετά το λόγο πήραν τα μέλη της ΕΞΝΙ που είχαν την ευκαιρία να θέσουν σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την βράβευση προσωπικοτήτων που βοήθησαν στην προβολή και ανάπτυξη του προορισμού.


Αυτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΞΝΙ κ. Στάθη Σιούτη, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας της Ένωσης και ευχαρίστησε τα ιδρυτικά μέλη, χωρίς τα οποία η Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η ΕΞΝΙ κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας από τους πιο δυναμικούς φορείς ανάπτυξης και υποστήριξης της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο, ενώ παράλληλα ανέδειξε τον ηγετικό ρόλο του τουρισμού στην τοπική οικονομία. Ο κ. Σιούτης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε ακόμη στις προοπτικές ανάπτυξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και στη σημασία των συνεργασιών για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.
Όπως τόνισε ο κ. Σιούτης, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ηπείρου ήρθαν πρώτες σε έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022 σε σημαντικούς δείκτες ποιότητας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο των παροχών τους. Επιπλέον, υπογράμμισε πως τα επόμενα χρόνια τουριστικά, επιχειρηματικά και εμπορικά, η πόλη των Ιωαννίνων, ο νομός και η Ήπειρος θα καταστούν ως ένας από τους σημαντικότερους κόμβους στη νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η προσβασιμότητα θα βελτιωθεί κατά πολύ, γεγονός που -εφόσον το εκμεταλλευθούμε σωστά-, θα μας οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Έπειτα ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίτιμους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Σταύρος Καλογιάννης, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ.Κωνσταντίνος Τασούλας και οι βουλευτές κα Μαρία Κεφάλα και κα Μερόπη Τζούφη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλαν ευχαριστήριες επιστολές.Επίσης παρεβρεύθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του 1 και 2 βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών κ.ά.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις προσωπικοτήτων, που ξεχώρισαν για την προσφορά και το έργο τους στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νομού και της Ηπείρου, με έμφαση στον αθλητικό και τηλεοπτικό τουρισμό, ενώ βραβεύτηκε και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΞΝΙ, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου τους.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Τσέπα ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το ξενοδοχείο Grand Serai, η αεροπορική εταιρεία AEGEAN, η γιαννιώτικη εταιρεία «Myrtali Organics», η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ιnternational Rent a Car, η κάβα Cava 800, τα Ζαχαροπλαστεία ΜΑΝΤΖΙΟΣ, η εταιρεία Salvini Hotel Supplies, η Eletro Delicatessen και η εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα