Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:51

Τρία σωματεία ζητούν τη σύγκλιση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

276 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2022, 10:14 πμ | 0 σχόλια

Προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας
Πρόταση σύγκλισης του ΔΣ του ΕΚΠ και της γενικής συνέλευσης αντιπροσώπων του ΕΚΠ για να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση με νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη
Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη. Για ένα ανατρεπτικό κίνημα νίκης
Η απεργία στις 9 Νοέμβρη τάραξε τα νερά. Η μεγαλύτερη σε συμμετοχή όλων των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι η οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την πραγματικότητα.
Πρέπει τώρα να οργανωθεί η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα. Η αφωνία των συνδικάτων και των παρατάξεων δίνει χρόνο και δύναμη στην κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική. ΔΕΝ πρέπει Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 9 Νοέμβρη να καταλήξει ως απλή διαμαρτυρία που θα υποταχθεί στην εκλογική αναμονή και στην εναλλαγή διαχειριστή.
Οι εργαζόμενοι και το κίνημά μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν ζητιανεύουμε. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και κάθε υποστηριχτή της. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια.
Κανένας μισθός και σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση του μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, άμεσα 35ωρο-5ημερο-7ωρο
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – όχι στην κοροϊδία των προσωρινών και κουτσουρεμένων επιδομάτων. Αφορολόγητο 12000 Ε και 4000 Ε για κάθε παιδί
Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Διατίμηση στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τα καύσιμα
Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων της ενέργειας για να λειτουργούν σε όφελος του λαού. Κατάργηση του χρηματιστήριου ενέργειας
Δωρεάν υγεία. Να μην περάσει το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κανένας πλειστηριασμός – κατάσχεση λαϊκής κατοικίας. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα απλήρωτων εργαζομένων.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις. Τέρμα στις απολύσεις. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που βάζουν αντιδημοκρατικά εμπόδια και απαγορεύσεις στη λειτουργία και δράση των σωματείων.
Να μην ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Προτείνουμε νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη για τα παραπάνω αιτήματα και ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ληστρικής πολιτικής για το εργατικό εισόδημα και τα δικαιώματα μας, ταυτόχρονα με τη σκανδαλώδη ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων.

Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ- ΟΔΗΓΩΝ φορτηγών αυτοκινήτων
Σωματείο Εργαζομένων στο τουρισμό επισιτισμό Πάργας
Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου (σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα