Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:48

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού για το φάκελο υποψηφιότητας της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO

301 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2022, 2:42 μμ | 0 σχόλια

Με βασικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία του φακέλου για την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάτος. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσαν την Υπουργό για την έναρξη των εργασιών για την παράκαμψη, που αποτελούσε μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη σύνταξη του φακέλου. Ωστόσο για την αρτιότητα της πρότασης υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως, επισημάνθηκε, είναι οι απαλλοτριώσεις ώστε να ενοποιηθεί ο χώρος, το ξήλωμα της ασφάλτου από το τμήμα της Εθνικής οδού που σήμερα διέρχεται από τον Αρχαιολογικό χώρο κλπ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε και το πρόβλημα που υπάρχει με τη διέλευση του αγωγού ύδρευσης ο οποίος χρήζει αντικατάστασης.

Εκτός του θέματος της Αρχαίας Νικόπολης συζήτηση έγινε επίσης και για άλλα τρέχοντα ζητήματα , όπως για τα Ιαματικά Λουτρά Πρέβεζας για τα οποία η Υπουργός Πολιτισμού ζήτησε να ενταχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κ.Α.Σ. η τροποποίηση της μελέτης, για το Τέμενος Ιμαρέτ (το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε πολύ σύντομο χρόνο) και για το Κάστρο Κιάφας για το οποίο η Περιφέρεια θα παραδώσει τη μελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα