Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:07

Σε επιφυλακή όλη η αστυνομία μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

380 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2022, 1:20 μμ | 0 σχόλια

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από τον κατηγορούμενο αστυνομικό…

Διάχυτοι φόβοι στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας για επεισόδια, μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά. Ο νεαρός που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από τον αστυνομικό που κατηγορείται άφησε την τελευταία του πνοή, σε νοσοκομείο της πόλης. Οι συγγενείς του πληροφορήθηκαν την είδηση στον καταυλισμό που μένουν. Τα επόμενα λεπτά ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, με την αστυνομία να βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους».

Η εντολή δόθηκε από τον Αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, λίγα λεπτά αφού κατέληξε ο 16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη. «Τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας» αναφέρεται στη σχετική εντολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει ανάκληση αδειών των αστυνομικών. Στην Αθήνα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ στη Δυτική Αττική. Στις 19:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια από Ρομά που με διαδικτυακά τους καλέσματα τονίζουν ότι μια ανθρώπινη ζωή, δεν κοστίζει 20 ευρώ.

Το περασμένο Σάββατο, ο παππούς του παιδιού με δάκρυα στα μάτια μιλούσε για την κατάσταση της υγείας του εγγονού του. Την ίδια ώρα η σύζυγος του 16χρονου προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Έλεγε πως ευελπιστούσε σύντομα ο άνδρας της να γυρίσει στο σπίτι και ο αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο παππούς του 16χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε δυο μέρες πριν πεθάνει ο εγγονός του, πως «ο αστυνομικός θα την πληρώσει»: «Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς. Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει. Ο άνθρωπος που αφαιρεί μία ζωή ενός 16χρονου παιδιού, να αφεθεί ελεύθερος;».

Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» στις 5/12/22 στις 2:02 π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δεκαεξάχρονου».

ΠΗΓΗ-φωτο: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα