Παρασκευή, 26/04/2024 | 01:34

Πρέβεζα: Η Στάση της “Ανυπότακτης κίνησης” για την εκλογή επιτροπών του Δήμου

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/12/2022, 11:47 πμ | 0 σχόλια

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ
ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ για τη σύνθεση των επιτροπών διοίκησης (ρυθμίσεις νόμου Θεωδορικάκου που είναι πλέον αντισυνταγματικές), επέβαλλαν αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος του δημοτικού συμβουλίου. Οι ρυθμίσεις αυτές αποτέλεσαν πραξικόπημα το οποίο στο δήμο Πρέβεζας εφαρμόστηκε με ευλάβεια από τη παράταξη «της καρδιάς της ΝΔ» του κυρίου Γεωργάκου με τη συνέναιση των παρατάξεων που κατέβασαν ψηφοδέλτια και εξέλεξαν μέλη σε αυτές τις επιτροπές (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η «ανεξάρτητη» του κ. Νίτσα). Αλλωστε το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης με τις συγκεντρωτικές αντιδημοκρατικές αρμοδιότητες των επιτροπών διοίκησης διατηρήθηκε από τον νόμο Κλειθένη Ι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρώνοντας το δρόμο στο νόμο Θεωδορικάκο της σημερινής κυβέρνησης. Η όψιμη αποχή τους στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να κρύψει τη συνενοχή τους στην αντιλαική πολιτική που εφαρμόζεται στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θεωρούμε ότι η διαδικασία εκλογής των επιτροπών (και η πρόσφατη αλλά και αυτή που έγινε στην αρχή της θητείας του δημοτικού συμβουλίου) αποτελεί παραβίαση της λαϊκής θέλησης που στόχο έχει να επιβάλλονται οι αντιδημοκρατικές-αντεργατικές-αντιπεριβαλλοντικές επιλογές στους δήμους.
Με βάση τα παραπάνω δεν νομιμοποιήσαμε ούτε τότε (πριν 3 χρόνια) ούτε και τώρα το συνεχιζόμενο πραξικόπημα της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής και απείχαμε από τη συζήτηση.
η δημοτική κίνηση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα