Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:56

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκθέσεις VAKANTIEBEURS και CMT

264 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/12/2022, 2:26 μμ | 0 σχόλια

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκθέσεις, VAKANTIEBEURS στην Ουτρέχτη και CMT στη Στουτγάρδη

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την πολύχρονη προσπάθεια για την προβολή του προορισμού «Ήπειρος», εντός και εκτός συνόρων και την αύξηση των επισκεπτών, θα συμμετέχει και το 2023 σε στοχευμένες τουριστικές εκθέσεις.

Η αρχή γίνεται με δύο σημαντικές εκθέσεις στην Ολλανδία και στη Γερμανία, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ορεινού και παραθαλάσσιου, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την περιοχή μας και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Οι δύο εκθέσεις πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα:

Έκθεση VAKANTIEBEURS στην Ουτρέχτη, το διάστημα 11 έως 15 Ιανουαρίου 2023, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.
Την συγκεκριμένη έκθεση επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 Ολλανδοί καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας. Η Ολλανδική αγορά κατατάσσεται πέμπτη σε αφίξεις στην Ελλάδα, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Η Περιφέρεια Ηπείρου μετρά αρκετές συμμετοχές στην συγκεκριμένη διοργάνωση και διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο της αγοράς προσελκύοντας επισκέπτες όλο το χρόνο από αυτή την σημαντική αγορά.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης. https://www.vakantiebeurs.nl/en/,

Έκθεση CMT (Caravan-Motor-Touristik), στη Στουτγάρδη το διάστημα 14 έως 22 Ιανουαρίου 2023.

Η Έκθεση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού παγκοσμίως και λαμβάνει χώρα για 54η φορά. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Ηπείρου και σε δικό της περίπτερο. Την προηγούμενη διοργάνωση την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες, σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας. Περίπου 2.161 εκθέτες από 96 χώρες και περισσότερες από 360 περιφέρειες και πόλεις είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει σημαντική ευκαιρία προβολής της Ηπείρου, καθώς η περιοχή Baden-Württemberg, όπου θα πραγματοποιηθεί είναι μία από τις πιο δυνατές οικονομικά περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα και οι επισκέπτες – καταναλωτές να αναζητούν προορισμούς νέους προορισμούς μέσα στα όρια της Ελλάδας, η οποία χώρα μας αποτελεί για αυτούς τον κατ’ εξοχήν προορισμό διακοπών και αναψυχής.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης. https://www.messe-stuttgart.de/cmt/en/contact,
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα φιλοξενήσει, στο περίπτερο της, φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να προγραμματίσουν τις συναντήσεις τους με τουριστικούς πράκτορες και τους εν δυνάμει επισκέπτες από την Ολλανδία και τη Γερμανία, αντίστοιχα.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και για τις δυο εκθέσεις μπορεί να γίνει μέχρι την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στο email: ch.kazakos@php.gov.gr με την συμπλήρωση της συνημμένης φόρμας συμμετοχής που αφορά κάθε μια από τις εκθέσεις.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των Δήμων, επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις και το οποίο πρέπει να είναι κυρίως στην Αγγλική ή στην Γερμανική γλώσσα, ανάλογα με την έκθεση που αφορά. Το υλικό θα πρέπει να το παραδώσουν οι ενδιαφερόμενοι στο Τμήμα Τουρισμού στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα (έως 30 τεμάχια ανά έκθεση με την επισήμανση ποια από τις δυο αφορά) στο γραφείο 143, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 1 μ.μ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα