Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:41

Παρουσίαση πρώτων βοηθειών στην Πρέβεζα από το ΕΚΑΒ

432 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2022, 1:03 μμ | 0 σχόλια

Mε επιτυχία και τη συμμετοχή αρκετών πολιτών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση του ΕΚΑΒ Πρέβεζας με την παρουσίαση πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.
Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στη δημοτική πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης” παρουσία του διοικητή του ΕΚΑΒ Ηπείρου Μιχάλη Τσοβίλη, οι διασώστες παρέθεσαν απλές συμβουλές που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι σε περίπτωση που κάποιος συνάνθρωπός μας βρεθεί σε ανάγκη και να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο ή ακόμη να του σώσουμε και τη ζωή.
Ο κ. Τσοβίλης καλωσόρισε τους πολίτες και ευχαρίστησε τους διασώστες για τη δράση τους, υπογραμμίζοντας ότι η γνώση πρώτων βοηθειών μπορεί πραγματικά να αποβεί σωτήρια για κάποιον συνάνθρωπό μας που έρχεται αντιμέτωπος με καρδιακή ανακοπή, πνιγμό και γενικότερα καταστάσεις που ενδέχεται να συμβούν ανά πάσα στιγμή και να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του.


Τον διοικητή του ΕΚΑΒ και όλο το προσωπικό συνεχάρη και ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα αρωγός στις πρωτοβουλίες τους.
Η παρουσίαση περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ενώ διοργανώνεται για 9η χρονιά και είναι αφιερωμένη στους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα