Τρίτη, 16/04/2024 | 07:36

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

249 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/12/2022, 11:31 πμ | 0 σχόλια

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ!

 

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

Στις 15 του μήνα η θέση κάθε εκπαιδευτικού είναι στην  απεργιακή συγκέντρωση στη Θεοφάνειο!

  • Δεν ανεχόμαστε έναν ακόμη προϋπολογισμό πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ένδειας για τη λειτουργία των σχολείων που ταυτόχρονα χαρίζει απλόχερα δεκάδες δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Μπαίνουμε όλοι στη μάχη γιατί δεν πάει άλλο! 12 χρόνια οι κυβερνήσεις μας έχουν κόψει 6 μισθούς. Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς!
  • Απεργούμε όλοι γιατί δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Τα 737 ευρώ των νεοδιόριστων μοιάζουν χαρτζιλίκι και η μονιμοποίηση μπαίνει στον πάγο, γιατί θέλουν να φτιάξουν εκπαιδευτικό σκυφτό και φθηνό για το κράτος τους.
  • Κανένα σχολείο ανοιχτό!  Διεκδικούμε όλοι μαζί εδώ και τώρα να μπει το δώρο Χριστουγέννων! 
  • Διεκδικούμε με τον αγώνα μας τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δεν αποδεχόμαστε να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά μας έξοδα εξαιτίας της ακρίβειας, να δυσκολευόμαστε να μετακινηθούμε από και προς το σχολείο, να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε 350 – 500 ευρώ για σπίτια – αποθήκες. Όταν δεν μπορούμε να καταβάλλουμε τεράστια ποσά, ως δίδακτρα, για τα περιβόητα “προσόντα”. 
  • Απεργούμε γιατί διεκδικούμε την αναβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου σε ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Για όλα αυτά δίνουμε τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη του 3%, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και διατυμπανίζει τα δεκάδες δις που δίνει στις μεγάλες εταιρείες και σε δαπάνες ιμπεριαλιστικών πολέμων. 

Οι απειλές της, η προσπάθεια της να περάσει ένα κλίμα φόβου και ατομισμού μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους θα βρίσκει τοίχο όσο είμαστε μια γροθιά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως στην μάχη ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές, στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη και στην αντίσταση των εκπαιδευτικών ενάντια στο σχολείο  της αξιολόγησης

Σωτηρία δεν θα βρούμε από όλους αυτούς που είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση: 

  • Διατήρησαν τις τεράστιες μειώσεις στο μισθό μας
  • Μας έκλεψαν τα ΜΚ του 2016-2017
  • Το 13ο και 14ο μισθό
  • Μαζί έφτασαν τη σύνταξη στα 67
  • Θέσπισαν νόμο που απαγορεύει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά δικαιώματα.
  • “Μονιμοποίησαν» μια στις 3 θέσεις εκπαιδευτικών να είναι ελαστικής εργασίας.  

Κάθε αναμονή και κάθε παθητική στάση θα ανοίγει δρόμο σε κάθε κυβέρνηση για να ξηλώνει όλο και περισσότερα δικαιώματα. Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ που δεν είπαν μιλιά για αυξήσεις στους μισθούς μας.

Εδώ και τώρα να απαντήσουμε σε αυτούς που αμφισβητούν ανοιχτά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για χιλιάδες νεοδιόριστους και επιθυμούν να περάσουν την ατομική αξιολόγηση και το σχολείο επιχείρηση για όλους τους εκπαιδευτικούς! 

Μόνο οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας από την επίθεση αυτή και από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που με την αμέριστη στήριξη τους στην αξιολόγηση στρώνουν το χαλί στο Υπουργείο Παιδείας για την μη μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών. 

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει απειλές και καταγγελίες εναντίον των συναδέλφων, γιατί μας φοβάται, φοβάται τους αγώνες μας που καθημερινά εμπόδια βάζουν στην εφαρμογή της πολιτικής τους. 

Τα καταφέραμε και πριν και τώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε και να εμποδίσουμε την επίθεση απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. 

Στις 15 Δεκέμβρη να αποδείξουμε βάσιμους τους φόβους τους, ότι δεν θα τους στρώσουμε το χαλί, ούτε θα κάνουμε πίσω σε αυτά που έχουμε ανάγκη. Όπως έκαναν και άλλοι κλάδοι (εργαζόμενοι e-food, οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι κα) που με ενότητα, αποφασιστικότητα και απεργιακό αγώνα κέρδισαν ΣΣΕ και αυξήσεις! 

Με αγώνες και ενότητα θα εμποδίσουμε παλιά και καινούρια σχεδία τους για ένα εξοντωμένο εκπαιδευτικό και ένα σχολείο που εξοντώνει τους μαθητές και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα.  

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο όταν έγινε η σύσκεψη δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων με αιχμή τις μισθολογικές διεκδικήσεις η Υπουργός άρχισε να αφήνει και κάποιες υποσχέσεις για αυξήσεις στο απώτερο μέλλον. 

Εμείς όμως δε μένουμε στις υποσχέσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες. Μόνο αν τους πιέσουμε μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο αν τους αναγκάσουμε! Η παρουσία μας στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση στη Θεοφάνειο μπορούν να ανοίξουν το δρόμο.

Να απαιτήσουμε άμεσα: 

  • Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρεία! Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών. 
  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.
  • Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022.

Βγαίνουμε στους δρόμους και απαιτούμε να κάνουμε Χριστούγεννα με το δώρο μας, εδώ και τώρα απαιτούμε πίσω το κλεμμένο μόχθο μας!

Για την Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας

 

Ο Πρόεδρος

Μισηρλής Γεώργιος                    

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα