Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:27

Δήμαρχος Πρέβεζας:”Πάμε όλοι μαζί μπροστά σε μία κοινωνία με προσβασιμότητα δίχως αποκλεισμούς!»

501 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/12/2022, 7:33 μμ | 0 σχόλια

Τα γραφεία του Συλλόγου ΑΜΕΑ Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2023, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία όπου συνομίλησε με μέλη και στελέχη του Δ.Σ και στη συνέχεια όλοι μαζί συμμετείχαν στη δράση των παιδιών του του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Πρέβεζας. 5σ
Σε μία ιδιαίτερα θερμή εορταστική ατμόσφαιρα προ των εορτών παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου, του Προέδρου Δ.Σ. κ. Λεωνίδα Αργυρού, του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Φώτη Ζέρβα και Δημοτών τα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Πρέβεζας στόλισαν με κέφι και φαντασία το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του εορταστικού χριστουγεννιάτικου χωριού του ΔήμουΠρέβεζας, συνοδευόμενα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και γονείς.
Η δράση του στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο εορταστικό χωριό πραγματοποιήθηκε, με πρωταγωνιστές τους μικρούς ήρωες της ζωής, οι οποίοι με τα πιο ζεστά τους χαμόγελα και αγκαλιές αγάπης προς όλους εξέφρασαν το ξεκάθαρο μήνυμαπρος πάσα κατεύθυνση, ότι σε μία σύγχρονη προοδευτική κοινωνία δεν να μπορεί υπάρχουν ούτε αποκλεισμοί αλλά ούτε όρια και σύνορα από τα ξεπερασμένα λάθος στερεότυπα του παρελθόντος, αλλά παρά μόνο η δυναμική ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αγάπης.
Τα παιδιά αποτέλεσαν με τη δύναμη ψυχής και την αγνή αγάπη τους για τη ζωή και κάθε συνάνθρωπο, το ωραιότερο στολίδι κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο εορταστικό χριστουγεννιάτικο χωριό.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και εμφανώς συγκινημένος δήλωσε στο πλαίσιο της δράσης αυτής:
«Στο Δήμο της καρδιάς μας στην Πρέβεζα, η καρδιά όλων των δημοτών χτυπά σήμερα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρίες κάθε είδους, γεμάτη από αγάπη, αλληλεγγύη και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό μας κάθε ηλικίας και κάθε ιδιαιτερότητας καθώς και με ειδικές ικανότητες όπως όμως πρέπει να χτυπά κάθε στιγμή και ημέρα.
Στο Δήμο μας κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα εμπρός στην υπηρεσία της προσβασιμότητας για όλους και του μη αποκλεισμού και με την αξιοποίηση των οικονομικών εργαλείων και προγραμμάτων που έρχονται θα γίνουν και άλλα.
Καθορισμός και αύξηση των μπλε θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, ανάπτυξη της προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια διαμέσου του ΣΑΠ, αξιοποίηση του προγράμματος Φιλόδημος για την υποδομή κατάλληλων εγκαταστάσεων υγιεινής ΑΜΕΑ στα σχολεία του Δήμου και βέβαια τοποθέτηση από ειδικές ράμπες και ανάλογα συστήματα για τα λουόμενα άτομα της κοινότητας στις παραλίες του Δήμου αποτελούν κάποια από τα βήματα που ήδη έγιναν.
Η σπουδαιότητα όμως της προσβασιμότητας και του μη αποκλεισμού βρίσκεται κυρίως στην αποδοχή και ένταξη και στο Δήμο μας με το πρόγραμμα για άτομα ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ, είχαμε τη χαρά αλλά και την τιμή να ενδυναμώσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό με άτομα με ειδικές ικανότητες, τα οποία και μας προσέφεραν από την πλευρά τους τα μέγιστα στην αποστολή που τους εμπιστευθήκαμε.
Σε μία κοινωνία ανθρωπιάς και κοινωνικού πολιτισμού και δε στο Δήμο της καρδιάς μας στην Πρέβεζαδεν αφήνουμε πίσω κανένα!»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα