Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:16

Ανάπτυξη Τώρα: “Πρέπει να αναβαθμιστεί και να ενταχθεί στο καλεντάρι εκδηλώσεων του Δήμου η εκδήλωση για τη Δέσπω”

267 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2022, 4:04 μμ | 0 σχόλια

Κλιμάκιο της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” παραβρέθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου σε μία εξαιρετική εκδήλωση για τον ηρωικό θάνατο της Δέσπως Μπότση, που διοργάνωσαν η Επιτροπή Πρέβεζας (Ιστορία-Πολιτισμός-Παράδοση) σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες Ριζών-Καμαρίνας.
Η εκδήλωση αυτή όχι μόνο τονώνει την ιστορική μνήμη, αλλά παράλληλα αναδεικνύει τον τεράστιο πλούτο της παράδοσης του Δήμου Πρέβεζας, που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με το τουριστικό προϊόν του Δήμου Πρέβεζας, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην περιφέρεια του Δήμου.
Επιπλέον η εκδήλωση προέκυψε από συνέργειες κοινοτήτων (ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη πρόεδρο Ριζών κ. Μάριο Κωνσταντινίδη για την φιλοξενεία και να συγχαρούμε και τον Πρόεδρο Καμαρίνας κ. Δράκο Θεόδωρο για τον συντονισμό της εκδήλωσης), της Επιτροπής Πρέβεζας ¨Ιστορία-Πολιτισμός-Παράδοση¨ για την άρτια συνδοιοργάνωση, την κεντρική ομιλήτρια κα Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίουγια την εξερετική ομιλία της , των προέδρων κοινοτήτων, συλλόγων και επιτροπών πολιτών του Δήμου μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, γεγονός που αποτελεί για την “Ανάπτυξη Τώρα” στρατηγικό στόχο για την επόμενη ημέρα στο Δήμο.
Η εκδήλωσή αυτή πρέπει να αναβαθμιστεί και να ενταχθεί στο καλεντάρι εκδηλώσεων του Δήμου. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ούτε ένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής δεν έδωσε το “παρών” στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία.


Η παράταξή μας δεσμεύεται, ως επόμενη δημοτική αρχή με την εμπιστοσύνη των πολιτών, πως θα εντάξει στο πρόγραμμα του Δήμου την εκδήλωση και θα οργανώσει παράλληλες δράσεις, όπως ημερίδες ή ένα ιστορικό συνέδριο, για το θρυλικό αυτό γεγονός που χιλιοτραγουδήθηκε.
Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι.
Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ΄αγγόνια.
Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά την πύργο.
-Γιώργαινα ρίξε τα΄άρματα, δεν είναι εδώ το Σούλι
Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των αρβανίτων.
-Το Σούλι κι αν προσκύνησε, κι αν τούρκεψεν η Κιάφα,
Η Δέσπω αφέντες λιάπηδες, δεν έκανε, δεν κάνει.
Δαυλί στο χέρι-ν- άρπαξε, κόρες και νύφες κράζει:
-Σκλάβες Τουρκών μη ζήσουμε, παιδιά μ΄μαζί μου ελάτε.
Και τα φουσέκια ανάψανε και όλες φωτιά γινήκαν.
Θα κάνουμε πράξη το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απ’ άκρη σ’ άκρη στο Δήμο μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα