Δευτέρα, 30/01/2023 | 17:57

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

121 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2022, 10:08 πμ | 0 σχόλια

ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΙΣ 5/12/2022 

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ FRESH WAYS PROJECT

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ως εταίρος του διασυνοριακού Έργου: “FRESH WAYS – Crossborder Mechanism for Greek Intermodal and Multimodal Transport of Fresh Products” το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20», θα διοργανώσει Υβριδικό Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης στις εγκαταστάσεις του (Γ. Σεφέρη 3, Πρέβεζα), την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, 09:30 π.μ. – 14:30 μ.μ.

 

Ο Κύριος σκοπός του έργου FRESH WAYS είναι η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων αεροπορικών επιβατικών δρομολογίων για την αποστολή φρέσκων προϊόντων στους αποθηκευτικούς χώρους  των αεροσκαφών, σε συνδυασμό με την μεταφορά επιβατών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Εντείνοντας τις ανταλλαγές μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, το έργο Fresh Ways εργάζεται για την αύξηση του μη εποχικού τουρισμού και την εμβάθυνση των συνδέσεων Νότου-Νότου στην Μεσογειακή περιοχή της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: http://interregfreshways.eu/

Όσον αφορά το Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης, οι κύριοι στόχοι του είναι:

– να διερευνήσει τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα μεταφοράς των αποτελεσμάτων του έργου FRESH WAYS μετά το τέλος του έργου,

– να εξετάσει την πιθανή επίδραση των αποτελεσμάτων του έργου FRESH WAYS στις τρέχουσες/υπό σχεδίαση δημόσιες πολιτικές που σχετίζονται με την ανάπτυξη πολυτροπικών μεταφορών στην κοινή διασυνοριακή περιοχή ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ.

– να συζητήσει τη δυνατότητα και τις ρυθμίσεις της μελλοντικής υλοποίησης των πιλοτικών δράσεων του έργου FRESH WAYS.

Τέλος, μετά την λήξη του Εργαστηρίου, προγραμματίζεται επίσκεψη μελέτης στο Αεροδρόμιο Ακτίου, και σε αντιπροσωπευτικές τοπικές επιχειρήσεις εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πρέβεζας που επιδεικνύουν υψηλό ενδιαφέρον για διασυνοριακή συνεργασία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα