Σάββατο, 27/04/2024 | 01:02

Ταξίδι στο χθες με “όχημα” την ταινία του Γιάννη Νικολαϊδη “Πρέβεζα Σαν ταινία παλιού σινεμά”

795 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2022, 1:20 μμ | 0 σχόλια

Ένα ταξίδι στο χρόνο έζησε το κοινό της Πρέβεζας που γέμισε ασφυκτικά το απόγευμα της Τρίτης την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου για να παρακολουθήσει την προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιάννη Νικολαϊδη με τίτλο “Πρέβεζα Σαν ταινία παλιού σινεμά”.
Σαράντα χρόνια φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού και 2.500 ώρες μοντάζ “χώρεσαν” τα σημαντικότερα γεγονότα και την καθημερινότητα της Πρέβεζας των δεκαετιών 1960 και 1970 δίνοντας την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν και στους παλαιότερους να θυμηθούν.
Η εκδήλωση ,με συντονίστρια τη Μαριάννα Πολίτη, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” και περιελάμβανε την προβολή της ταινίας και τραγούδια από τον Κώστα Αντύπα, την Σοφία Κυριάκη και την Έλλη Καλουτσάκη και την μικρή Αριάδνη.


Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος στον χαιρετισμό του “σκιαγράφησε” το πορτρέτο του Γιάννη Νικολαϊδη, αναφέρθηκε στο έργο, την προσφορά του στην πόλη και την φιλία τους την οποία χαρακτήρισε ξεχωριστή.
Τη δική της πινελιά έδωσε με έναν λογοτεχνικό τρόπο η κόρη του Γιάννη Νικολαΐδη Αρετή συνοψίζοντας το περιεχόμενο της ταινίας με τα παιδικά παιχνίδια, τη ζωή στις γειτονιές, την μπουάτ του Λάκη Παππά, τις πρωτομαγιές και πολλά ακόμη δρώμενα και γεγονότα που δεν άφησαν ασυγκίνητο κανέναν.


Ο Γιάννης Νικολαϊδης ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης η οποία όπως ανέφερε ήταν τιμή για την Πρέβεζα και τους παλιούς Πρεβεζάνους.
Δεν παρέλειψε να εκφράσει την βαθιά του συγκίνηση για την παρουσία του κόσμου που έσπευσε να δει την ταινία αλλά και να αποκτήσει το βιβλίο του.
Όσοι μάλιστα δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη προβολή ήδη έχει προγραμματιστεί η επανάληψή της σε μέρα μη εργάσιμη εντός του Ιανουαρίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα