Τρίτη, 25/06/2024 | 08:28

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το εορταστικό καλάθι και το «καλάθι του Αη Βασίλη»

289 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/12/2022, 3:11 μμ | 0 σχόλια

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το εορταστικό καλάθι και το «καλάθι του Αη Βασίλη». 

  

  Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει ότι σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη 14/12 το εορταστικό καλάθι και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» , με το μεν πρώτο να εφαρμόζεται έως τις 4/1/2023 και το δεύτερο έως τις 11/1/2023.
Έτσι, για την περίοδο των εορτών, στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα περιλαμβάνονται και 4 νέες κατηγορίες – γαλοπούλα, μοσχάρι, σοκολάτες και βασιλόπιτα ή τσουρέκι ανάλογα με την επιλογή κάθε καταστήματος -, αν και θα λείπουν από αυτό τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες προκειμένου να μην προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία.
Σε ό,τι αφορά το «Καλάθι του Αη Βασίλη», το οποίο αφορά τα παιχνίδια, όλα τα καταστήματα παιχνιδιών θα έχουν το δικό τους καλάθι για τις γιορτές, από 10 κατηγορίες παιχνιδιών: επιτραπέζια-παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, παιχνίδια μίμησης, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, παιχνίδια με τουβλάκια, οχήματα τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.
Όλα τα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να έχουν «καλάθι του Αη Βασίλη» που θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν από την κάθε κατηγορία.
Η εξέλιξη του αυτού του καλαθιού θα παρακολουθείται επίσης κάθε Τετάρτη. Θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-Καταναλωτής για τις αλυσίδες που συμμετέχουν με τα είδη παιχνιδιών που θα έχουν, με την πορεία των τιμών ανά αλυσίδα και ανά παιχνίδι από εβδομάδα σε εβδομάδα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου που κλείνει η εορταστική περίοδος.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα