Παρασκευή, 21/06/2024 | 19:09

Π.Ε. Λευκάδας: Συνεχίζεται η αποκατάσταση του δρόμου Τσουκαλάδες – Πευκούλια

274 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/12/2022, 6:37 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Συνεχίζεται η αποκατάσταση του δρόμου Τσουκαλάδες – Πευκούλια – Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτικές εργασίες 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου από οικισμό Τσουκαλάδων έως Πευκούλια, στο πλαίσιο του σχετικού έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

 

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα στο δρόμο, ο καθαρισμός σε φρεάτια και τάφρους του δρόμου, καθώς και τσιμεντοστρώσεις σε τμήματα των πρανών. 

 

«Σημαντικότατη εξέλιξη αποτελεί η ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων στους Τσουκαλάδες, αφού “προλάβαμε” τη χειμερινή περίοδο, όπου οι καιρικές συνθήκες δεν θα μας επέτρεπαν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Πράγματι κινηθήκαμε με ταχύτατους ρυθμούς, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες και οι φθορές του οδοστρώματος, και το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους.

 

Ο ασφαλτοτάπητας στο συγκεκριμένο πολυσύχναστο τμήμα του δικτύου μας, που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους του νησιού, αλλά και χιλιάδες τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες, πλέον βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

 

Το έργο βεβαίως παραμένει σε εξέλιξη και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις και τεχνικά παρεμβάσεις ουσίας για την οδική ασφάλεια. 

 

Η Π.Ε. Λευκάδας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, η οποία είναι πλέον αντιληπτή από όλους και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επικροτείται από τους συμπολίτες μας» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο συνεχίζεται με την κατασκευή τεχνικών έργων για τις απορροές, με τεχνικά έργα για την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων, με αντικατάσταση των φθαρμένων ή τρακαρισμένων στηθαίων ασφάλειας, αλλά και την τοποθέτηση νέων σε συγκεκριμένα σημεία, και με οριζόντια και κάθετη σήμανση του δρόμου (διαγράμμιση νέων τμημάτων, επαναδιαγραμμίσεις, αντικαταστάσεις φθαρμένων πινακίδων, κλπ.).

 

Το έργο «Αποκατάσταση συντήρηση αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου από οικισμό Τσουκαλάδων έως Πευκούλια λόγω σεισμού 17-11-2015», με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την εταιρεία «ΦΟΥΝΤΖΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ».

 

Δείτε βίντεο από τη διέλευση των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων στους Τσουκαλάδες στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=vGrFURwZZsY&list=PL_2mPNUW8A75IjhFFP9E7TgkrdApJCkx6

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα