Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:41

Πρέβεζα: Η Kινηματογραφική Λέσχη συνεχίζει το αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο!

279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2022, 10:28 πμ | 0 σχόλια

Πιστή στο ραντεβού της με το 8ο αφιέρωμα για το ιταλικό σινεμά η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας θα προβάλλει στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος την ταινία «Dogman»(2018) σε σκηνοθεσία του Ματτέο Γκαρρόνε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου(21:00) στο πολιτιστικό κέντρου του δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο. Η ταινία “Dogman” προβάλλεται έπειτα από ψηφοφορία των φίλων και μελών της λέσχης που διενεργήθηκε μέσω της σελίδας μας στο fb.
Σχετικά με το αφιέρωμα
Για την όγδοη χρονιά το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα επιστρέφει “ζωντανά” έπειτα από δυο χρόνια ηλεκτρονικής αποκλειστικά λειτουργίας λόγω της πανδημίας. Φέτος το αφιέρωμα, μια διοργάνωση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte, θα παρουσιάσει έξι ταινίες αντιπροσωπευτικές της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής. Οι ταινίες του αφιερώματος προβάλλονται σε 22 πόλεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Λίγα λόγια για την ταινία “Dogman”
Το Dogman είναι ιταλική αστυνομική δραματική ταινία του 2018 σε σκηνοθεσία του Ματτέο Γκαρρόνε. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που αφορούν τον Er Canaro και αναφέρεται στον Μαρτσέλο, έναν μικρόσωμο άντρα, που ζει σε ένα ερειπωμένο προάστιο της Ρώμης.Η ταινία του Ματτέο Γκαρρόνε εχει λάβει πολυάριθμα βραβεία σε κορυφαία φεστιβάλ κινηματογράφου με κορυφαίο όλων αυτό του Μαρτσέλο Φόντε ως καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Καννών.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.
Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.
Facebook : @kileprevezas
Blogspot : kileprevezas.blogspot.com
Email : kileprevezas@gmail.com

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα