Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:00

Ιωάννινα: Προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούνταν τον συγγενή, για να τους αποσπά χρήματα

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/12/2022, 12:41 μμ | 0 σχόλια

Συνελήφθη ημεδαπός για υποθέσεις απάτης στα Ιωάννινα
Προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα και επιχειρούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, παριστάνοντας τον συγγενή τους έχοντας άμεση οικονομική ανάγκη
Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία ημεδαπής συνεργού του
Εξιχνιάστηκαν μία απάτη και δύο απόπειρες
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αντίστοιχα, οδήγησε στη σύλληψη χθες το πρωί στα Ιωάννινα ημεδαπού, που εμπλέκεται σε τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση, ενώ για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις βαρύνεται ημεδαπή συνεργός του, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στην πόλη των Ιωαννίνων, ο κατηγορούμενος, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο της συνεργού του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα παριστάνοντας τον συγγενή τους και επιχειρούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, προφασιζόμενος οικονομική ανάγκη για κάλυψη ιατρικών εξόδων για δήθεν νοσηλεία του παιδιού του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Από την έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο απόπειρες εξαπάτησης πολιτών που έλαβαν χώρα χθες το πρωί, ενώ εξακριβώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε καταφέρει να αποσπάσει την 3-11-2022 από ηλικιωμένη σε περιοχή των Ιωαννίνων το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 350 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου, καθώς και το αυτοκίνητο της συνεργού του, με το οποίο προσέγγιζε τους πολίτες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα