Σάββατο, 15/06/2024 | 12:07

Άρτα: Πιέρ Πάολο Παζολίνι: Μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Επιμελητήριο

294 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2022, 2:38 μμ | 0 σχόλια

Πιέρ Πάολο Παζολίνι: Μια ιδιαίτερη εκδήλωση
Επιμελητήριο, Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2022, 6.00 μ.μ.

Το βιβλίο «Πιέρ Πάολο Παζολίνι, κείμενα, συνεντεύξεις, επιστολές, η δολοφονία», που έγραψε και επιμελήθηκε ο συγγραφέας Γιάννης Η. Παππάς και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «24 γράμματα» παρουσιάζουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας οι εκδόσεις «24 γράμματα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», το Επιμελητήριο Άρτας, το Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Περιοδικό Διαπολιτισμός και ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ).
Σ’ αυτή την ιδιαίτερη για την πόλη μας εκδήλωση, θα μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, η Ζήνα Μήτση, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και η Ζωή Μπαρτζώκα, σκηνοθέτιδα της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μακρυγιάννης». Με κείμενό της θα παρέμβει η Βαγγελιώ Μπρισένιου, κοινωνιολόγος και διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας.
Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι, πολύπλευρος, εκρηκτικός και προκλητικός στη ζωή και στην τέχνη του, «διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην πολιτιστική κοινωνία της σύγχρονης Ιταλίας», σημειώνει στον πρόλογό του ο Γιάννης Η. Παππάς. «Ζωγράφος, μυθιστοριογράφος, γλωσσολόγος, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, εξέφραζε τη θέληση να πολεμήσει, μόνος του, εκείνους τους θεσμούς, τις πεποιθήσεις και τους ανθρώπους που στερούν από τον άνθρωπο την ανθρωπιά του».
Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο με σκηνές από τις σημαντικότερες ταινίες που σκηνοθέτησε ο Παζολίνι. Ο συγγραφέας και επιμελητής του βιβλίου θα συζητήσει με το κοινό, σε μια προσπάθεια να φωτιστεί ιδιαιτέρως η εξαιρετική αυτή προσωπικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη Παζολίνι.
Ο Γιάννης Η. Παππάς γεννήθηκε στους Χαλκιάδες Άρτας το 1962. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1992 ζει και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πάτρα. Γράφει ποίηση και πεζό. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά πολλούς Ιταλούς ποιητές. Είναι μέλος της Εταιρείας συγγραφέων και του Κύκλου ποιητών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα