Παρασκευή, 26/04/2024 | 13:40

24ωρη γενική απεργία: Δύο συγκεντρώσεις και μια προσυγκέντρωση στην Πρέβεζα

356 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2022, 10:09 πμ | 0 σχόλια

Κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα με αφορμή την πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού
Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει στις 10:30 το πρωί στην παραλία της Πρέβεζας, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο παλιό ΚΤΕΛ. Σε προσυγκέντρωση στις 9:30π.μ στην εφορία και στη συνέχεια σε συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ καλούν το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΤΕΛ-οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων το Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας .
Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο, οι Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία .Τα «ρολά» τους πρόκειται να κατεβάσουν οι εργαζόμενοι, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες αλλά και συνταξιούχοι.
Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δε λύνουν το πρόβλημα
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου , θα ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και στον Ιδιωτικό Τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια.
Τα Δ.Σ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Ν. Πρέβεζας καλούν τα μέλη τους , να πάρουν μαζικά μέρος στον απεργιακό ξεσηκωμό των εργαζομένων όλης της χώρας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα .
Κάλεσμα να ενώσουν τις αγωνιστικές διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους , τους αγρότες , τους συνταξιούχους απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους εμπόρους, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της πόλης μας.
Κάλεσμα συμμετοχής προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων έκανε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.
Με την μαζική συμμετοχή να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σε εργοδοσία, κυβέρνηση, επίδοξους σωτήρες, σε όλους όσους έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα. Να είναι η δική μας απάντηση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, την τραγική κατάσταση στην υγεία, την παιδεία τονίζει το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων παράρτημα Πρέβεζας, ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΤΕΛ-οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων και το Σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό – επισιτισμό Πάργας . Τέλος στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα