Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:47

Λευκάδα: Βίλα πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα

1219 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/11/2022, 10:32 πμ | 0 σχόλια

Μια από τις ομορφότερες βίλες στην Ελλάδα, χτισμένη στη νότια Λευκάδα, πάνω στη θάλασσα, πουλήθηκε μέσω Sotheby’s με περίπου 15.000 ευρώ το τετραγωνικό, τιμή την οποία ο διάσημος οίκος την θεωρεί ρεκόρ.

Η villa Apollon είναι ένα case-study που αποκαλύπτει τη δυνατότητα που έχει αποκτήσει πλέον το real-estate στην Ελλάδα, όπου παρά τις πανάκριβες ομολογουμένως τιμές πώλησης που κυκλοφορούν, παραμένει ακόμα σημαντικά χαμηλότερα από τις αντίστοιχες σε Ιταλία και Ισπανία. Η βίλα αυτή πουλήθηκε στην τιμή των 4,1 εκ. ευρώ. Δεν είναι η πιο ακριβή βίλα που έχει πουληθεί στην Ελλάδα από άποψη συνολικής τιμής, αλλά θεωρείται η πιο ακριβή σε σχέση με την τιμή των τετραγωνικών. Διαθέτει …μόλις 285 τμ εσωτερικού χώρου και 1414 τμ εξωτερικού.

H ιστορία της villa Apollon ξεκινά πριν από 10 χρόνια όταν ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος (palerosdreamhomes.com) δημιούργησε στην άγνωστη τότε Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βάζοντας την περιοχή στον χάρτη του real-estate και των ταξιδιωτικών προορισμών – με έναν αντίστοιχο τρόπο που αυτό έγινε σε άλλη κλίμακα στην Αντίπαρο από την εταιρεία Oliaros.

Σήμερα, τόσο στην Πάλαιρο, όσο και στους κοντινούς σε αυτήν προορισμούς, όπως η Λευκάδα, έχουν δημιουργηθεί σπίτια μοναδικού design που ατενίζουν το πιο ήρεμο, σε σχέση με το Αιγαίο, τοπίο του Ιονίου. Η villa Apollon φαίνεται πως είναι η αρχή που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την παραθαλάσσια γη των δυτικών περιοχών, όπως φαίνεται και από όσα έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα. H palerosdreamhomes ανέλαβε την μελέτη του concept και την κατασκευή της βίλας, ενώ το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 των Σωτήρη Τσέργα και της Κάτιας Μαργαρίτογλου εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του σπιτιού (υλικά κυρίως από woodandstone.gr). Οι Block 722 ζουν σήμερα μια διεθνή καταξίωση, στοιχείο που προκύπτει τόσο από τις δημοσιεύσεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης, όσο και από τα έργα που αναλαμβάνουν και στα οποία προδίδουν τη δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα.

Η Villa Αpollon βρίσκεται στην περιοχή Βασιλική της Λευκάδας, στην πλαγιά ενός βράχου και περιβάλλεται από τοπική, πράσινη βλάστηση και θέα στο Ιόνιο. Διαθέτει συνολικά 7 υπνοδωμάτια. Μια κύρια κατοικία με τρία υπνοδωμάτια, 4 ανεξάρτητους ξενώνες, δύο πισίνες (μία 18,9 x 5,15 και μία 3,65 x 5,00) κτλ. To έργο, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021, συνδυάζει αβίαστα τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τη φύση, αξιοποιώντας στο έπακρο το περιβάλλον του, ενώ παράλληλα το σέβεται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές φυτεμένης στέγης και υπόγειας δόμησης για να αποκατασταθεί το τοπίο στην αρχική του μορφή, με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση, δημιουργώντας εκ νέου φυτεμένες περιοχές με τοπικά βότανα και φυτά. Η είσοδος του σπιτιού ξεκινά από το υψηλότερο σημείο με πλακόστρωτες βεράντες που οδηγούν τους επισκέπτες προς τα κάτω στο κυρίως σπίτι.

Τα φυσικά υλικά, τόσο στην κύρια κατοικία όσο και στους ξενώνες, συμπληρώνουν τη γύψινη κατασκευή από σκυρόδεμα και παραπέμπουν στην άγρια μεσογειακή βλάστηση γύρω από την περιοχή. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινο πλαίσιο iroko, τζάμια από το δάπεδο μέχρι την οροφή με το καθιστικό να περιλαμβάνει ανοίγματα τόσο στην πίσω όσο και στην μπροστινή όψη. Τα δάπεδα είναι είτε από φυσική πέτρα είτε από terrazzo που κατασκευάζονται τοπικά από εξειδικευμένο τεχνίτη. Μια σύγχρονη ξύλινη οροφή από τικ γίνεται κεντρικό στοιχείο στους χώρους διαβίωσης. Ταυτόχρονα, οι κατά παραγγελία πόρτες από μασίφ ξύλο ενισχύουν τη συνολική αίσθηση ότι αυτό το καταφύγιο είναι αγκυροβολημένο στον τόπο του, άρρηκτα συνδεδεμένο με το περιβάλλον του.

Για να μην “επιβληθεί” οπτικά στο τοπίο, το γραφείο Block722 έχτισε μέρος του σπιτιού μέσα στο έδαφος, επιτρέποντας στην αρχιτεκτονική να έχει κλίση προς τα κάτω, ενώ είναι σχεδόν αόρατο από το δρόμο, προσανατολισμένο προς το νερό και προσφέροντας θέα από κάθε δωμάτιο. Κατά την είσοδο από την μπροστινή πόρτα, οι αδιάλειπτες οπτικές γραμμές στρέφουν τα μάτια απευθείας στη θάλασσα. Η κύρια κατοικία περιλαμβάνει έναν μεγάλο ενιαίο χώρο καθιστικού, που πλαισιώνεται από μια κύρια σουίτα και δύο ακόμη υπνοδωμάτια. Κάθε χώρος είναι προσανατολισμένος προς τη θέα, έχει φυσικό φως και πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο, χαρακτηριστικό της μεσογειακής αρχιτεκτονικής.
Οι εξωτερικοί χώροι προσφέρουν μια ποικιλία χρήσεων, αγκαλιάζοντας τον υπαίθριο τρόπο ζωής. Η εξοπλισμένη υπαίθρια κουζίνα που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα δίνει πρόσβαση σε μια τραπεζαρία και σε διάφορα καθιστικά, στεγασμένα και εκτεθειμένα στον ήλιο. Ένας δευτερεύων υπόγειος όγκος φιλοξενεί τέσσερις ανεξάρτητους ξενώνες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά με τους δικούς τους εξωτερικούς χώρους και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Συνολικά, ο εξωτερικός χώρος περιλαμβάνει τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα μπάρμπεκιου και πισίνα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα